Categories: Sport

Heian şi Hard Steel în top la karate

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la cluburile „Heian” Deva şi Veţel au cucerit 14 medalii la competiţia internaţională Cupa „Eur&Ka Banzai 2010” de la Arad, iar cei de la „Hard Steel” Hunedoara şi-au trecut în palmares şapte medalii.

Lideri adevăraţi

Cele mai bune rezultate ale celor peste 30 de sportivi de la Heian Deva şi Heian Veţel prezenţi la competiţie le-au obţinut chiar liderii clubului, antrenorul Marius Biji şi „steaua” noii generaţii, Andra Daniliuc (16 ani). Experimentat şi talentat, Marius Biji (centura neagră, doi dan), unul dintre puţinii antrenori care au încă şi activitate competiţională, şi-a depăşit cu lejeritate adversarii şi s-a clasat pe locul întâi atât la kata, cât şi la kumite, în competiţia seniorilor. Extrem de ambiţioasă, harnică şi serioasă în pregătire, Andra Daniliuc şi-a întrecut maestrul la numărul de medalii, pentru că pe lângă aur, în probele individuale de kata şi kumite a mai luat o medalie de argint la kata echipe. Tot câte două medalii au mai obţinut Robert Ghena (12 ani, aur la kata individual şi bronz la kata echipe) şi Adrian Gabor (12 ani, bronz la kata individual şi kata echipe). Palmaresul cluburilor „Heian” Deva şi „Heian” Veţel a fost completat de: Attila Szocs (21 de ani, aur la kata), Bogdan Atinge (12 ani, aur la kumite), Sabrina Groza (16 ani, argint la kata individual şi echipe), Mihai Dobrei (12 ani, argint la kata), Adrian Gabor (12 ani, bronz la kata echipe) şi Robert Boliac (12 ani, bronz la kata echipe). „Bilanţul de şapte medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz, obţinut în condiţiile unei concurenţe acerbe, ne dă încredere că sportivii noştri vor fi pe podium şi la Campionatele Naţionale de peste două săptămâni şi la Europenele din luna mai. Un sprijin important pentru participarea la competiţia de la Arad ne-a oferit Primăria Veţel, care ne-a pus la dispoziţie un microbuz”, a spus sensei Marius Biji.

Mai puţini, dar puternici

Clubul „Hard Steel” din Hunedoara s-a prezentat la competiţie cu un număr mai mic de sportivi decât devenii, însă karatiştii antrenaţi de Gheorghe şi Monica Păiuş au reuşit şi ei să urce pe podium de şapte ori. Medaliile hunedorenilor au fost obţinute de Andreea Potcovel (13 ani, loc I la kata), Loredana Sabău (12 ani, loc II la kata), Julia Muntean (nouă ani, loc III la kata), Cristina Colcea (13 ani, loc III la kumite), Denis Ciobanu (13 ani, loc III la kata), Larisa Militaru (18 ani, loc III la kata) şi Sorin Martinovici (+35 ani, loc III la kata).

Ajunsă la a 17-a ediţie, Cupa „Eur&Ka Banzai” a atras la start, în Sala Sporturilor din Arad, la finalul săptămânii, peste 600 de sportivi legitimaţi la 34 de cluburi din România, Italia, Ungaria, Serbia şi Muntenegru.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago