Categories: Sport

Heian Deva atacă podiumul la „Cupa Campionilor Europei“

Ciprian Marinuţ

Aproximativ 20 de sportivi de la Heian Deva vor concura la cea de-a şasea ediţie a Cupei Campionilor Europeni la karate WUKF, organizată sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, de Federaţia Română de Karate WKC. La startul competiţiei se vor alinia peste 750 de sportivi din 16 ţări.

Luptă pentru medalii
Sportivii de la Heian Deva, antrenaţi de Marius Biji şi Oana Tomiuc, îşi propun să respecte şi la această puternică întrecere internaţională tradiţia prezenţelor pe podium pe care au instaurat-o la fiecare concurs din acest an. „Participăm atât cu sportivii consacraţi, medaliaţi la nivel naţional şi internaţional, dar şi cu sportivi din grupele de începători, aflaţi la început de drum. Ca de obicei, obiectivul este să obţinem cât mai multe medalii şi să demonstrăm că ne pregătim cu seriozitate şi rigoare”, a spus Marius Biji. La rândul lor, karatiştii români vor încerca să dovedească faptul că titlul de campioni mondiali obţinut recent la Koper (Slovenia), la Campionatul Mondial UWK, „nu a fost o întâmplare, iar şcoala românească a artelor marţiale este unul dintre promotorii de frunte ai sportului romanesc, ai imaginii României în lume”, precizează oficialii Federaţiei WKC.

Mulţi sportivi din străinătate
Pe lângă karateka români, vor participa sportivi din Anglia, Italia, Ungaria, Germania, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Cehia, Irlanda, Belgia, Scoţia, Irlanda de Nord, Polonia şi Ucraina, invitaţii speciali fiind cei din Egipt şi SUA. ‘’Nu pot să spun că sunt surprins de creşterea interesului pentru Cupa Campionilor Europeni găzduită de Cluj în ultimii cinci ani. E doar rodul eforturilor depuse pentru organizarea la nivel mondial a acestei competiţii care aduce în oraşul nostru mai bine de 700 de participanţi, un plus pentru turismul clujean dar în special pentru imaginea oraşului nostru. Organizată tradiţional în septembrie, am schimbat perioada desfăşurării competiţiei pentru a beneficia de superba decorare a oraşului Cluj-Napoca cu ocazia sărbătorilor, aceasta marcând pozitiv şi mai mult amintirile participanţilor’’, a declarat Liviu Crişan, preşedintele FR Karate WKC.
Peste 60 de arbitri naţionali şi internaţionali licenţiaţi FR Karate WKC şi WUKF vor asigura pe parcursul celor două zile de competiţie arbitrajul unei întreceri deloc uşoare. CS Politehnica gazda acestui eveniment, şi FR Karate WKC a invitat la acest ‘„regal“ cluburile şi sportivii, indiferent de stil sau federaţie, care doresc să îşi arate măiestria. Sâmbătă, 5 decembrie, între orele 09,00 şi 18,00, se vor desfăşura întrecerile la categoriile de vârsta 6-12 ani, iar duminică, de la 09,00 la 17,00, sunt programate competiţiile la categoriile de vârstă peste 13 ani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

24 de ore ago