HANDBAL. Echipa Norvegiei este campioană europeană

Turneul final al Campionatului European de handbal feminin din Danemarca s-a încheiat duminică, 20 decembrie, la Herning, unde au fost programate partidele pentru medalii: Croația – Danemarca 25-19 (finala mică) și Franța – Norvegia 20-22 (finala mare). Croatele au cucerit medaliile de bronz, Franța se mulțumește cu argintul, în vreme ce Norvegia s-a încoronat pentru a opta oară regina bătrânului continent.

Campioana europeană Norvegia obţine şi calificarea directă la Campionatul European din 2022, precum şi la Campionatul Mondial din 2021, alături de celelalte trei semifinaliste. Tot acolo se află deja naţionala Olandei, în calitate de deţinătoare a titlului, şi Spania, finalistă.

Norvegia a câștigat toate partidele disputate la acest Campionat European: 35-22 vs Polonia, 42-23 vs Germania, 28-20 vs România, 32-25 vs Olanda, 36-25 vs Croația, 32-21 vs Ungaria, 27-24 vs Danemarca și 22-20 vs Franța. Cele mai bune marcatoare de la învingătoare au fost Stine Skogrand, Nora Mork și Veronica Kristiansen, toate cu câte patru goluri. De cealaltă parte, Pauletta Foppa a înscris de cinci ori.

România a încheiat turneul pe locul al 12-lea, cea mai slabă clasare din istoria participărilor la Campionatul European.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.