Categories: ActualitateFlash

Guvernul dă bani, judeţul îi refuză. O investiţie la Orăştie, blocată de pixul directoarei

Natalia Bumbac

Nici după opt luni de la câştigarea licitaţiei de către constructor pentru ridicarea unui sediu nou în care să funcţioneze Circumscripţia Sanitar-Veterinară (CSV) Orăştie, lucrările nu au început. De ce nu au început? Este o întrebare la care nu am reuşit să obţinem un răspuns concret, sau mai bine spus, raţional.

Finanţarea va fi retrasă
Ministerul Agriculturii (MA) a alocat o finanţare pentru a se construi acea clădire la Orăştie. Dacă banii nu vor fi folosiţi, vor fi retraşi de către autorităţile guvernamentale. Licitaţia pentru proiectarea şi realizarea imobilului a fost câştigată de SC Construct Gedi SRL din decembrie 2016. Proiectul tehnic a fost întocmit şi plătit de finanţator, doar că execuţia lui se loveşte de refuzul conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, susţine administratorul Gedi SRL. „Ministerul Agriculturii a alocat două finanţări la nivel naţional, una dintre ele la Orăştie, pentru construirea de sedii. După ce am câştigat licitaţia pentru proiectare/execuţie a lucrării, directorul de la DSVSA Hunedoara, doamna Lăncrăjan, refuză să semneze ordinul de începere a lucrărilor. Mi-a spus verbal că nu doreşte o clădire nouă la Orăştie, pe motiv că «nu este benefică». În cazul în care nu va fi respectat contractul, voi fi nevoit să mă adresez instanţei”, a declarat Ovidiu Draia (foto), administratorul SC Construct Gedi SRL. Acesta a mai spus că valoarea la care a licitat lucrarea este de 500.000 de lei, o sumă mică ţinând cont de sumele alocate unor proiecte similare. Ovidiu Draia a mai arătat că, în urma unei analize a costurilor, autorităţile au ajuns la concluzia că este mai indicat să se construiască un imobil nou, decât să fie reabilitată vechea clădire, aceasta fiind extrem de degradată.

Ce spune directoarea
Contactată telefonic pentru a ne oferi un punct de vedere faţă de acuzaţiile constructorului, că refuză să semneze actele pentru ca investiţia de la Orăştie să înceapă, Daniela Lăncrăjan, director interimar al DSVSA Hunedoara, a răspuns cu acuzaţii la adresa ziarului nostru. Fără să dea o explicaţie concretă la întrebarea pe care i-am adresat-o, alterând discuţia cu tot felul de remarci pe lângă subiect. Aceasta a mai afirmat că în „zona Orăştie” există „două circumscripţii ale DSVSA, una la Orăştie şi una la Geoagiu, există două clădiri şi că nu ar mai fi necesară o a treia clădire”. În plus, Daniela Lăncrăjan a mai arătat că nimeni nu o poate obliga să facă ceva, peste voinţa ei.

„O întreb, ce caută în această funcţie?”
În prezent, CSV Orăştie funcţionează într-o clădire din zona gării. Imobilul este într-o stare avansată de degradare. Iar, dacă nu ar exista o plăcuţă cu denumirea instituţiei pe zid, ar lăsa impresia că este părăsit. Un peisaj la care autorităţile publice ale municipiului nu pot sta indiferente. Contactat pe acest subiect, primarul Orăştiei, Ovidiu Bălan, a fost extrem de deranjat în ideea în care municipiul ar putea pierde o investiţie. „Dacă nu este nevoie, să o închidă. Doamna director ar trebui să îşi asume o decizie. În halul în care se află clădirea acum, nu mai poate funcţiona. Am eliberat autorizaţia de construire cu o lună în urmă. Tot ce ţine de primărie s-a făcut. Sunt extrem de supărat. Doamna director nici măcar nu a fost la noi la Orăştie. Nu ştiu dacă ştie unde este sediul Circumscripţiei şi în ce hal arată. Clădirea este într-o stare avansată de degradare, este o ruină. Ar trebui închisă. Să înţeleg că asta doreşte, să pună oamenii pe drumuri? Dacă nu-şi cunoaşte sediile, o întreb, ce caută în această funcţie?”, a conchis primarul municipiului Orăştie.
Deşi directoarea de la DSVSA Hunedoara nu a spus de ce nu semnează ordinul de începere a lucrărilor, constructorul care a câştigat licitaţia susţine că are două explicaţii. Ovidiu Draia ne-a transmis că se doreşte construirea unui sediu nou la Haţeg, nicidecum la Orăştie. Iar, refuzurile de care s-a lovit pleacă şi de la faptul că nu s-a conformat unor uzanţe, de „a oferi beneficii partenerilor de contract”.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Vai vai....un articol de rahat pe care eu fostul director l-am comandat findca sufar dupa functie...vreau sa fac o smecherie cu draia si sa bagam veva la buzunar

  • Aveti mare noroc cu doamna director....ar fi dezastru fara dansa la conducere...sa va cereti scuze si sa o lasati sa conduca dupa principiile domniei sale...ati uitat ca ati fost la conducerea directiei si a fost dezastru cu voi....

  • Eu cred că a înnebunit lupul. Ce legătură au postările voastre cu fondul problemei. Întrebarea este: trebuie pornită investiția ? Dacă s-au derulat formalitățile da. Atunci directoarea de ce o oprește ? Restul, cu vechea conducere, cu noua conducere sunt frunză verde, laba gâștei.

  • E directoare de foarte mult timp... nimic nou sub soare!!!!... profesional atâta poate.

  • Domnul JULA lasa dracului povestile de babe ...tu cu asta te ocupi...porti povesti dintr-o parte in alta ...cand esti cu psd-ul cand cu liberalii..habar nu ai pe ce lume traiesti,,pe langa faptul ca esti un cretin si iti salariu de la stat degeaba lasa dracului plimbarile si pune tigla pe acoperisul cladirii pe care o administrezi si mai stai la circumscriptie sa vedem si noi orastienii ca avem medic veterinar in oras...ai umblat asa ca pune mana numai cu smecherii ..esti cel mai slab om ca si caracter pe care il stiu..mai nou vrei sa tragi sforile cu Draia .....porcu asta inainte sa dea interviuri la ziar ar trebui sa isi ceara scuze pentru jignirile aduse doamnei director si sa stie ca doamna pe care a numito capra are scoala cat el si masa si tatasu nu au la un loc..si este de o corectitudine iesita din comun..nu o stiu personal dar din auzite si din presa am urmart-o si mi am dat seama despre dansa...cat despre voi gunoaielor si jegurilor JULA --DRAIA..noroc cu parintii vostri ca v=au platit scolile..asa ca pune osul la treba domnule Jula si lasa dracului prostiile...in meseria ta esti slabut dar la dat tunuri de miliarde vad ca te pricepi...revin cu comentariile la urmatorul articol

  • Raspuns la cele doua comentarii denigratoare la adresa mea....comentariul din 29 august 2017 ora 21:36 scris de" mihai jula" este sub nume fals,nu am comandat nici un articol si nu am scris asemenea comentariu.....comentariul din 3 septembrie 2017 ora 6:47 scris de "orăștie" vă rog semnati comentariul cu numele real...in ceea ce-l priveste pe domnul Draia nu- l cunosc.Multumesc!

  • Sa mori tu Jula ca nu il cunosti???ba mincinosule si jigodie de om daca te poti numi asa....tu cu cine iti bei cafeaua la deva???draia boul de Iorrdache si alti penali ca tine ..asta e cercul in care te invarti..sa iti fie rusine ca iti iei salariu de stat de pomana ...ar trebui sa infunzi puscaria excrocule...te stiu bine si stiu ca esti un prost dar asta este ..ai fost promovat pe spatele lui taticu...mars dracului sa nu mai auda nimeni te tine...te supara adevarul??esti un lingau si o sluga a liberalilor...hai pa ..ne vedem la o cafea..

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago