Guvernul Croitoru, respins de Parlament

Nicolle Ebner

 Premierul desemnat Lucian Croitoru nu a obţinut pentru cabinetul său votul de învestitură, în Parlament fiind înregistrate 250 de voturi „împotrivă” şi 189 „pentru”. Ca să treacă de Parlament, cabinetul Croitoru ar fi avut nevoie de 236 de voturi.

Misiunea s-a încheiat
“I-am făcut un cadou de ziua lui Traian Băsescu, cu panglică roşie”, spune deputatul PNL, Ioan Timiş (foto). „Prin nerespectarea dispoziţiilor constituţionale de către Traian Băsescu şi nerecunoaşterea majorităţii parlamentare de facto, Guvernul Croitoru s-a născut mort. Noi nu am făcut altceva, decât să semnăm, astăzi (n.r.: -ieri), actul de deces politic al acestuia”, a concluzionat parlamentarul hunedorean.

„Guvernul Boc lucrează în continuare pentru Băsescu”
Ioan Timiş este de părere că Traian Băsescu va continua să refuze propunerea majorităţii parlamentare de a-l numi în funcţia de premier la Klaus Johannis, deoarece are propriile interese. „Guvernul Boc trebuie să rămână cu mâna în bani şi la butoanele guvernării, iar şefii direcţiilor deconcentrate şi secretarii de stat să adune cât mai multe voturi pentru Traian Băsescu. Chiar dacă în sondaje, actualul preşedinte este în cădere liberă, nu se poate ignora faptul că, în aceleaşi sondaje, Băsescu intră în turul doi”, mai spune deputatul PNL de Hunedoara.

Vasile Blaga, viitorul premier?
Prin urmare, preşedintele Traian Băsescu trebuie să desemneze un nou prim-ministru, după ce se va consulta cu partidele. „Surse din PDL susţin că următorul nominalizat va fi Vasile Blaga, unul dintre miniştrii propuşi de Croitoru şi care a primit aviz favorabil la audierile din Parlament. În acest caz, rămâne de văzut dacă majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR îl va susţine în continuare pe Klaus Johannis. În funcţie de această decizie, apar alte va riante de joc: ori votăm Guvernul Blaga, ori nu ne prezentăm nici la audierea în comisii a miniştrilor propuşi de Blaga şi nici la învestire, astfel încât PDL să fie majoritar şi să voteze guvernul. Nu este exclusă această variantă, prin care să-i lăsăm pe cei de la PDL să dovedească, singuri, de ce sunt în stare şi să-şi asume responsabilitatea pentru tot ce fac”, mai declară Ioan Timiş.
Rămâne de văzut când va face Traian Băsescu o nouă nominalizare de premier. Dacă şi următorul cabinet va pica la vot în Parlament, Guvernul Boc va continua să se ocupe de alegerile prezidenţiale.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

15 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

15 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

15 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

15 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

15 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

15 ore ago