Vorbesc gurile rele că o femeie, locuitoare a urbei de la poalele Cetăţii,  mai cârcotaşă din fire după cum se vede, şi-ar fi exprimat intenţia de a renunţa la bursa acordată de unul dintre aleşii locali, pentru ca fiica ei să-şi poată continua activitatea sportivă de performanţă. În urmă cu câteva luni, femeia ameninţase că îşi mută copila la alte cluburi sportive, din alte ţări, pentru că statul nu-i sprijină financiar decât pe sportivii care stau şi la internat, or, femeia nu avea suficienţi bani pentru ca fiica ei să urmeze o astfel de formă de învăţământ. După ce a văzut apelul în presă, alesul local a plătit şcolii, întreaga sumă necesară pentru cazarea şi masa sportivei, pentru întregul an şcolar. Între timp, şcoala mai face rost de burse pentru alte 14 sportive de performanţă, de la o companie naţională cu ban de ban şi care, probabil, a acordat elevelor şi alte mici atenţii. Aşa se face că, la o lună după începerea şcolii, cea în cauză vrea să renunţe la ajutorul dat de consilierul local, pare-se cu dorinţa ca şi fiica ei să intre sub oblăduirea concernului naţional. Şi pentru că românul nu-i român destul, dacă nu muşcă şi mâna care i-a fost întinsă, femeia nu s-a dat în lături să-l împroaşte cu venin şi jigniri pe consilierul care i-a ajutat fiica să-şi continue activitatea de performanţă.

 Cică un lider trandafiriu din grădina autohtonă s-ar fi dus, zilele trecute, într-o vizită la fostul strateg de bază al trandafiriilor, dar care a dat-o cotită către aripa independentă a lui Sorin Oprescu. Zvonerii spun că liderul-vulpe bătrână în ale politicii-, în timpul lungilor şi dese deplasări pe la Bucureşti, a aflat că se pune de-un partid nou, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat. Şi pentru că semnalele din teritoriu nu sunt prea încurajatoare pentru viitorul trandafiriilor-unii chiar au început să dezerteze spre alte aripi politice şi independente, liderul s-a dus, cu curaj, să bată la uşa marelui strateg. Cârcotaşii spun că boss-ul ar fi fost cam mirat când l-a văzut pe trandafiriu în audienţă, mirare care a crescut şi mai mult, când a realizat care este adevăratul scop, chiar dacă el fusese declarat aşa, mai voalat. Cert este că strategul nu a spus nici da, nici nu-altfel n-ar mai fi fost strateg – promiţând în schimb, că dorinţa va fi adusă la cunoştinţa membrilor fondatori, urmând ca aceştia să decidă finalul.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

24 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

20 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

20 de ore ago