Categories: Gura lumii

Gura lumii, 25.11.2015

Într-o lume în care toate lucrurile parcă sunt cu susul în jos, nici oamenii legii nu mai sunt cum ar trebui să fie. Doi agenţi cu chipiu şi uniformă albăstruie responsabili cu radarul, chiar în timpul serviciului, au călcat şi ei pe bec. Aflaţi pe un drum intens circulat de la noi din judeţ, care leagă municipiul cu cetate de cel cu castel, bineînţeles cu maşina cu sirene, s-au gândit să schimbe brusc traseul. Şi cum să facă asta dacă nu abuzează niţel de calitatea de organ cu atribuţii înalte pe care o au? Au încetinit mişeleşte şi când traficul s-a mai aerisit puţin, au virat stânga, trecând peste cele două linii mari şi late care separă cele două sensuri. Oricare alt şofer, dacă ar fi făcut asta, rămânea ceva vreme fără permis şi scotea bani frumoşi din buzunar, dar la ei nu se pune, că sunt ditamai organul.

Un responsabil cu problemele juridice din primăria municipiului de pe Cerna este din ce în ce mai ironizat de colegi. Omul nostru trăieşte cu impresia că se pricepe la toate, dar în fond şi la urma urmei nu ştie nimic. Şi asta dovedeşte de fiecare dată la întâlnirea lunară cu aleşii locali, pe care a început să nu-i mai surprindă cu nepriceperea lui. De curând, a dat-o din nou în bară, pentru a nu ştim câta oară. Fiindu-i adresată o întrebare simplă şi clară, împricinatul a bolborosit câteva cuvinte înţelese doar de el, apoi a amuţit, ca şi când şi-ar fi înghiţit limba. Nici cu insistenţe nu şi-a mai revenit şi nici n-a mai scos vreun cuvânt. Cu asemenea comportament îl paşte cu siguranţă o valiză împachetată şi un bilet de adio de la locul de muncă.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 minute ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

20 de minute ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

21 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

21 de minute ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

25 de minute ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

26 de minute ago