Categories: Gura lumii

Gura lumii 23.12.2015

O lucrare aflată şi la această dată în proces de desfăşurare, deşi ar fi trebuit încheiată până la finele anului, nu conteneşte să-i uimească pe cei care locuiesc în cartierul cu nume de maşină, din municipiul reşedinţă de judeţ. Nici nu mai contează cât de drepte sau strâmbe au fost puse bordurile, o altă minunăţie s-a arătat la orizont zilele trecute. Cică pe o suprafaţă de nici 150 mp din cartierul cu pricina, muncitorii şi-au rupt oasele să aşeze nici mai mult, nici mai puţin de patru cişmele, aproape una lângă alta. Ca şi când nu ar fi de ajuns, tot în acelaşi loc a fost montat şi un dozator de apă. Se pare că aceşti locuitori sunt cei mai însetaţi, că în restul oraşului ai toate şansele să mori de sete până să dai de o astfel de cişmea. Şi aici mai intervine o întrebare firească, dacă tot au pus patru cişmele, s-au gândit şi la un WC, sau cei pe care îi taie nevoile trebuie să se reorienteze?

Suntem tot mai aproape de ziua fierbinte când cetăţenii sunt chemaţi să pună ştampila pe buletinele de vot ca să îşi aleagă păstorii din comunitate. Şi dacă tot suntem şi în luna cadourilor, un conducător al unei comune de lângă municipiul reşedinţă de judeţ a început încă de pe acum să se dea bine pe lângă alegători, ca să fie sigur că le câştigă afecţiunea, devotamentul şi în final, votul. Şi la cine să apelezi în astfel de situaţii ca să ai siguranţa că îţi atingi ţelul, decât la persoanele mai în vârstă, care au şi drepturi şi vulnerabilitatea necesară. Recent, omul din fruntea comunei i-a invitat pe cetăţeni să se apropie alături de el de cele sfinte, urmând ca la doar câteva zile distanţă să îi aşeze la o masă îmbelşugată la localul din dotare. Gurile rele vorbesc că atât de mult a rânjit şi a aplecat urechea la toate durerile oamenilor, încât i-a uimit pe toţi cu talentul său actoricesc. Dar vorba aia, pentru un scop electoral, merită să faci orice.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

21 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

21 de ore ago