Categories: Gura lumii

Gura lumii 23.01.2012

Un edil portocaliu dintr-o localitate străbătută de Jiu vrea capul unuia dintre şefii de serviciu din urbea pe care o păstoreşte, deoarece nu a jucat pe muzica sa la o licitaţie. Gurile rele spun că funcţionarul, dintr-o eroare, a impus câteva condiţii perfect legale în organizarea licitaţiei pentru construirea unui obiectiv în staţiunea montană de curând apărută. Respectivele obligaţii îi scoteau din cursă exact pe cei care ar fi trebuit să primească lucrarea. De aici şi supărarea edilului pe angajat, pe care-l vrea concediat. Cârcotaşii spun că şeful urbei i-a trimis un control, care în loc să-i verifice activitatea, s-a legat de faptul că pe biroul său erau mai multe documente împrăştiate, iar pentru această dezordine, i-au dat avertisment scris. Aceasta ar fi prima abatere şi după alte două sau trei trecute în „cazierul” de la serviciu, funcţionarul care vroia doar să respecte legea va putea fi dat afară. Ceea ce nu vrea să înţeleagă şeful urbei este că pentru asemenea motive, va fi obligat de judecători, încă de la primul termen, să-l repună în funcţie pe angajat.

Câţiva băieţi din regiunea cu lămpaşe, ce erau veseli mai tot timpul, dar nu pentru că aveau motive, ci din cauza substanţelor interzise cu care se delectau, cică s-au regrupat. Băieţii prinşi în flagrant cu ceva timp în urmă de un serviciu specializat şi-au refăcut reţeaua, deşi ştiu că prima abatere îi va duce direct într-un loc răcoros şi neprimitor. Cârcotaşii spun că şi-au găsit furnizori de substanţe care îi duc în lumea viselor tocmai peste graniţa de est a ţării şi aduc otrava în regiunea cu multe lămpaşe unde au cartierul general. Acum, sunt mai precauţi şi nu se mai aventurează să o distribuie în tot judeţul şi oricui, ci doar celor verificaţi, cu multe recomandări şi foarte bine cunoscuţi. Cum marfa este puţină, şi preţul este pe măsură. Nu de alta, dar dacă sunt prinşi din nou, măcar să fi meritat efortul şi să facă ceva bani de apărător.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

6 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

6 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

6 ore ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

6 ore ago

Escrocheria „Călugărița” face ravagii în conturile românilor. Infractorii au găsit o nouă metodă de a obține venituri consistente

Inventivitatea infractorilor pare să nu cunoască limite, aceștia punând mereu la cale noi metode prin…

6 ore ago