Categories: Gura lumii

Gura lumii, 2.12.2015

Multe îi sunt date omului să vadă în periplul său prin viaţă, dar chiar să fii luat de prost în cel mai patetic mod, parcă nu îţi vine a crede. Pentru a nu ştim câta oară de la apariţia în municipiul reşedinţă de judeţ, un hipermarket se ţine lanţ în escrocherii. Intră în gura cârcotaşilor un puzzle banal, expus spre vânzare la raionul cu jucării pentru cei mici. Cumpărătorul îl pune în coş şi merge la casă, observând foarte bine pe raft care este preţul. Doar că pe bonul primit, nu a mai apărut acelaşi scor. Supărat nevoie mare, omul nostru s-a dus înapoi, crezând că nu-l mai ajută vederea. Dar ce să vezi, produsul avea două preţuri, unul mai mare cu câteva zeci de lei, puse unul lângă celălalt, tocmai ca să îţi ia ochii până îl pui în coş. Bineînţeles că aparatul de scanat de la casă l-a luat pe cel mai umflat, că doar nu era să îl lase pe om să plece acasă cu prea mulţi bani în buzunar.

Pioni importanţi pe tabla de şah a alegerilor locale, primarii în funcţie sunt consideraţi ca având prima şansă de câştig în bătălia electorală de anul viitor. Lucru cunoscut de partidele politice mari, care, deşi la nivel de discurs oficial spun că vor aduce în faţă oameni noi, incoruptibili, asemeni Sfinţilor Apostoli, pe la spate încearcă să atragă de partea lor cât mai mulţi aleşi locali cu notorietate, adevărate animale politice. Aşa se face că, în prag de alegeri locale, actualii edili sunt curtaţi mai ceva decât fetele mari cu niscaiva avere, spre ei stând întinse mâini lungi din taberele politice adverse. Situaţie valabilă şi în cazul unui primar de municipiu important din judeţ, care nu ar fi la primul act de traseism politic. Din spusele cârcotaşilor, zilnic la uşa edilului vin fel şi fel de combinatori, propunându-i să treacă în tabăra lor, doar că, diplomat din fire, acesta nu le dă un răspuns clar. Rămâne de văzut dacă tacticile negociatorilor vor da roade şi pe ale cui liste de partid omul nostru va fi trecut drept candidat, acesta având la activ şi alte mişcări surprinzătoare în politica autohtonă.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago