Categories: Actualitate

Corala Parohiei Ortodoxe „Bunavestire“ a concertat la Praga

Corala Parohiei Ortodoxe „Bunavestire” din Deva, având ca dirijor pe profesorul Gelu Onţanu-Crăciun şi corepetitor pe prof. Mariana Onţanu-Crăciun, a participat recent la Festivalul coral internaţional „Prague Advent Choral Meetings-2015”, desfăşurat în Praga, capitala Cehiei.
Festivalul se derulează anual pe parcursul a patru săptămâni în perioada postului Crăciunului, în care sunt programate concerte ale corurilor participante în zilele de vineri şi sâmbătă. Corala deveană a susţinut două concerte de muzică sacră şi colinde de câte 30 de minute, unul vineri, 27 noiembrie, la Biserica „Sf.Nicolae” şi celălalt sâmbătă, 28 noiembrie, la Biserica „Sf. Salvator”. Programul concertului a cuprins creaţii din literatura muzicală românească şi internaţională. În cele două locaţii cu o acustică excelentă au mai concertat şi coruri din Olanda, Ungaria, Italia, Serbia, Elveţia, Germania, Slovacia, Finlanda, cu un repertoriu deosebit de atrăgător şi variat. La finalul celei de-a doua zi, corurile reunite au susţinut împreună un concert comun – o experienţă unică, de neuitat, o dovadă a faptului că muzica este o artă care uneşte oameni. Întrucât festivalul nu a avut caracter competiţional, corurile au fost distinse cu diplome de participare şi plachete din partea organizatorilor.
Participarea Coralei Parohiei Ortodoxe „Bunavestire” din Deva (singura formaţie românească din întreg festivalul) la acest eveniment cultural s-a bucurat de sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a Consiliului Local Deva şi al Asociaţiei Culturale „Musica Divina”-Deva. Corala, alcătuită din corişti amatori de diverse vârste şi profesii, este laureată a mai multor festivaluri şi concursuri din ţară, printre care Festivalul de muzică sacră şi colinde „Cu noi este Dumnezeu” de la Orăştie, unde anul trecut a obţinut Marele Premiu şi Diploma pentru cel mai bun dirijor

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la noi, cu ceva funcție pe la o instituție…

17 ore ago

Ne-am speriat degeaba! Ministrul Energiei spune că „taxa pe soare” este un fake news

Adriana Năstase Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a negat luni că statul va introduce o…

17 ore ago

Bulina albă

Natalia Intotero, parlamentar PSD de Hunedoara Pentru că a reușit să-l aducă pe europarlamentarul Guido…

17 ore ago

Bulina neagră

Emil F., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru lovire și alte violențe,…

17 ore ago

A plecat de acasă și l-a lăsat cu doi copii

O hunedoreancă de 24 de ani a fost dată dispărută de concubinul ei, la trei…

17 ore ago

Bărbat lovit cu barosul și călcat cu mașina

O petrecere a fost la un pas de a sfârși cu o tragedie după ce…

17 ore ago