Vorbeşte lumea prin târg că într-una dintre primăriile comunale din judeţ, toate sunt cu susul în jos. Cea mai nouă păţanie s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, când un tânăr care abia împlinise 14 ani a vrut să îşi facă mult dorita carte de identitate. Ei bine, deşi s-a prezentat împreună cu persoana care era trecută în arhive drept capul gospodăriei, băiatul nu a putut fi luat în spaţiu locativ, aşa cum cere legea. Motivul este unul de neînţeles pentru cei implicaţi. Se pare că bătrânelul de la primărie, care se ocupă cu actele de identitate era un foarte bun prieten al celui care, în urmă cu mult timp, a fost trecut în registre cap al gospodăriei. De un an de zile, însă, pentru acea casă s-a schimbat persoana care este trecută în catastif drept cel care poate lua în spaţiu pe cineva. Bătrânelul, poate din cauza vârstei sau din cauză că era amic cu fostul cap al gospodăriei, nu a vrut nicicum să înţeleagă situaţia, tânărul fiind obligat să se reîntoarcă împreună cu acea persoană, care acum nu mai figura în registre. Ei bine, funcţionarul abia atunci i-a dat documentele necesare.

Vorbesc cârcotaşii pe la colţuri că printre primii clienţi ai celor care fac contrabandă cu ţigări prin pieţele hunedorene se află chiar cei care ar trebui să vegheze asupra menţinerii unor activităţi legale şi să-i umfle pe infractori. Susţin oamenii prin pieţele din marile municipii ale judeţului că taman indivizii îmbrăcaţi în straie care inspiră respect, sunt primii care se aprovizionează de la cei care vând ţigări de contrabandă. Cică, zic băgătorii de seamă, la primele ore ale zilei, când apar în zona pieţei cei cu ţigările netimbrate, băieţii în uniforma comunitară sunt primii care-şi fac aprovizionarea. Şi, mai mult ca sigur, că nu plătesc pentru ţigările luate, ele fiind considerate drept taxă de protecţie. Şi atunci, nici nu-i de mirare că deşi comunitarii împânzesc piaţa, bruneţeii vând ţigările sub nasul lor, fără nici o teamă.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

9 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

9 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

9 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

9 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

9 ore ago