Categories: Gura lumii

Gura lumii, 18.02.2016

Tăvălugul care a venit peste o firmă de stat, până mai ieri mândria judeţului, lăsând în urmă şomeri şi oameni neîncălziţi, i-a înfricoşat pe angajaţii altor companii de stat. Temători la ziua de mâine, oamenii se mulţumesc cu cât primesc şi nici nu îndrăznesc să ceară mai mult de la guvernanţi pentru munca lor. Pe lângă asta, se zvoneşte că au mai fost „încurajaţi” în tăcerea lor tocmai de cei care ar trebui să lupte pentru drepturile lor. Aşa se face că la o adunare cu tentă de protest, la care ar fi trebuit să participe angajaţii unei companii cu şine şi roţi au făcut un pas în spate, preferând să stea deoparte. Contribuţia decisivă la acest gest ar fi avut-o liderii organizaţiilor al căror scop este apărarea intereselor profesionale, care ar fi descurajat ieşirea în stradă. Iar pentru asta ar fi recompensaţi din două surse, din cotizaţiile membrilor organizaţiilor, dar şi din portofelul burduşit al celor care ţin strâns de ciolan.

Metodele prin care unii afacerişti autohtoni cu relaţii la vârf încearcă să-şi înlăture concurenţii nu au nici o legătură cu regulile economiei de piaţă. Spun gurile rele că un magnat cu firma-i care protejează şi păzeşte pe bani de la stat s-a pus pe ameninţat un alt om cu iniţiativă care şi-a deschis o afacere similară. Având în spatele său un buldog fioros, individul s-a lansat în intimidări şi mesaje de ameninţare la adresa concurentului, ca nu cumva să piardă contractele grase pe care le are cu statul. Fără să ţină cont că oamenii legii sunt cu ochii pe el pentru ingineriile financiare pe care le-a făcut cu firma care păzeşte şi protejează, pentru care a petrecut o lună la răcoare.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

18 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

18 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

18 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

18 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

18 ore ago