Categories: Gura lumii

Gura lumii 15.10.2014

Vorbesc gurile rele că un drum recent deschis circulaţiei, construit pentru a ajunge mai uşor dintr-un sat de munte, până la un loc faimos din Zarand, unde se adună an de an românii, să-şi comemoreze eroul, este destul de periculos. Toate ar fi bune şi frumoase, spun cârcotaşii, peisaje sălbatice, cadru natural deosebit şi posibilitate de a scurta timpul de parcurgere a distanţei, comparativ cu deplasarea pe alte artere de circulaţie. Numai că, aşa cum se întâmplă pe la noi, la drumul respectiv există o mare problemă. Cei care s-au încumetat să meargă pe el susţin că foarte uşor te poţi trezi cu maşina într-o râpă, dacă nu faci ochii mari şi nu anticipezi că va urma o curbă strânsă. Asta, deoarece drumul cu pricina nu este nici marcat şi nu există de-a lungul lui nici un indicator care să te atenţioneze. Cei care au obligaţia să facă marcajele şi să instaleze panourile avertizoare se pare că au uitat să-şi facă treaba. Poate acum, că le-am spus-o noi, vor rezolva şi problemele de mai sus. Asta, dacă îşi amintesc despre ce drum facem vorbire.

În delegaţia unei echipe care a participat recent la un turneu în străinătate, într-o ţară influentă şi mai greu de vizitat, s-a strecurat şi un reprezentant al administraţiei locale, uns cu toate alifiile. Cunoscut  ca fiind „glasul din spatele celei mai deranjante portavoci” din campania electorală precedentă şi pentru  manevrele murdare pe care le-a făcut în carierele din sport, omul s-a băgat în multe dintre pozele făcute de jucători în locurile vizitate. Cum fotografiile au ajuns pe site-uri de socializare, mulţi prieteni ai sportivilor s-au mirat de prezenţa respectivului în delegaţie şi i-au criticat pe sportivi pentru că au acceptat să se fotografieze alături de el. „Ce, băi XXX, ai ajuns să te pozezi cu Gorbaciov?”, au comentat cu ironie prietenii sportivilor.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

o zi ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

o zi ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

o zi ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

o zi ago