Un consilier care s-a remarcat doar prin faptele sale de o prostie fără măsură, va decide ce dascăl şi cu cât va fi plătit pentru munca sa. Respectivul consilier va fi reprezentantul aleşilor comunităţii într-o comisie ce vizează învăţământul, iar el hotărăşte dacă un dascăl va mai putea preda şi dacă merită o funcţie de conducere, după cum spune un proiect de lege inventat de camarila portocalie. Respectivul edil, care a absolvit cu brio o şcoală ajutătoare, datorită capacităţii sale fără margini, a ajuns să decidă soarta dascălilor, adică a persoanelor cu cel puţin un liceu şi o facultate peste el, pentru că-şi poate şantaja şeful direct de pe linie de partid, după ce l-a invitat la el la o cabană, i-a adus o piţipoancă şi apoi l-a filmat în ipostaze fierbinţi alături de fetişcană.     

 

Un director cu o aură de incoruptibil şi care dovedea că ar avea competenţe pentru a conduce o mare masă de muncitori s-a transformat peste noapte în unealta de represiune a puterii. Respectivul şef, despre care se zice că ar avea oareşce responsabilitate morală în cazul unui eveniment ce a îndoliat multe familii, a început o epurare politică la toate uzinele pe care le are în subordine. Gurile rele spun că stăpânii lui i-au cerut ca toţi subordonaţii săi să fie dintr-un anume partid şi să-i dea afară sau să-i schimbe pe toţi cei care sunt acum pe funcţii, pentru că simpatizează sau sunt membri ai formaţiunii politice adverse. Epurarea politică a mers până acolo, încât şi femeia de serviciu va trebui să aibă carnet de partid şi neapărat portocaliu, dacă va vrea să-şi menţină mătura. Până acum, vreo 10 şefi au fost raşi, însă grosul abia acum începe. Directorul are însă o problemă, va trebui să dea piept cu masele de muncitori care, în multe cazuri, îşi susţin şefii.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

9 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

9 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

9 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

9 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

9 ore ago