Categories: Gura lumii

Gura lumii, 13.03.2012

Respectul faţă de lege al unui edil din sudul judeţului este mai puţin viril decât iubirea exagerat de supusă pentru draga sa soţie. Blondă, tânără şi cu… operaţii (recunoscute de ea) de mărire a sânilor şi a buzelor, femeia îl joacă pe degete cum vrea „libidoul” ei pe primarele cu pricina, care e un pic mai trecut ca vârstă decât juna soţioară. Astfel, după ce l-a convins să o angajeze pe ea ca şi consilieră personală, întreprinzătoarea nevastă a plusat în „jocul iubirii” şi i-a cerut soţului să angajeze în organigrama primăriei alte două rude de-ale ei. Conştient că un refuz ar fi scump plătit în dormitor, edilul a înghiţit în sec şi a tras sforile pentru angajarea tatălui soţiei (a socrului său n.r) şi a altei rude a tinerei sale neveste. Ştiam de pe vrema lui Napoleon că sabia pierde bătălia cu înţelepciunea sau „forţa iubirii”. Însă, în democraţie, legea ar trebui să fie mai puternică atât faţă de tupeu, cât şi faţă de slăbiciunile unora.

Politica monedei de 50 de bani care „alimentează” cărucioarele de cumpărături de la majoritatea supermarketurilor îi scuteşte pe angajaţi şi chiar pe clienţi de multe bătăi de cap. Din păcate, acolo unde firmele s-au zgârcit să achiziţioneze astfel de cărucioare moderne şi au pus la dispoziţia clienţilor coşuri de mână sau cărucioare fără monedă domneşte haosul. Astfel, la un hypermarket dintr-un complex comercial din oraşul cu cetate, lucrătoarele de la casele de marcat sunt exasperate de „invazia haotică” a coşurilor şi cărucioarelor. Nervoase, pentru că clienţii le lasă pe unde apucă şi că ele trebuie să le adune şi să le transporte la locul special amenajat, comerciantele devin agresive şi, cu mult tupeu, impun clienţilor să execute ei acest serviciu. La adresa celor care refuză această manevră, gura respectivelor este foarte slobodă, atributele mergând de la nesimţit, la neruşinat. Mulţi dintre clienţi, care până la urmă nu au nici o obligaţie, ripostează cu aceeaşi monedă, considerând că vina pentru situaţie o poartă şefii hypermarketului, care au organizat prost sistemul de utilizare a coşurilor şi cărucioarelor.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

7 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

7 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

7 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

7 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

7 ore ago