Cică unul dintre vânătorii prinşi zilele trecute cu porumbelul voiajor – simbolul mondial al păcii – în tolbă, omorât cu alice şi decapitat ca să poată fi gătit, şi-ar cam fi dat  că, de data asta, s-ar putea să i se înfunde. Gurile rele spun că majoritatea din grupul de 10 vânători au plângeri penale peste plângeri, făcute de oamenii din judeţ care s-au trezit cu câinii şi pisicile moarte în bătătură, însă, de fiecare dată, procurorii au considerat că respectivii nu reprezintă un pericol pentru societate, chiar dacă alicele picau ca ploaia pe acoperişirile oamenilor. Cârcotaşii spun că acum, prins cu “proba” în tolbă, omul nu mai ştie cum să se victimizeze ca să scape din nou basma curată. Vorbesc gurile rele că puşcaşul şi-ar fi învineţit un ochi şi şi-ar fi crăpat o buză, ca şi cum l-ar fi bătut sătenii pentru că le-a împuşcat porumbeii, după care s-a dus glonţ să-şi scoată certificat de la medicul legist.  De parcă poliţiştii care au fost chemaţi la faţa locului nu ar fi văzut că omul era intact, fără nici o zgârietură, cum arată de altfel şi în fotografiile făcute de jurnalişti.

Se bârfeşte prin târgul de la poalele Cetăţii că un primar portocaliu de comună, bucuros nevoie mare că, într-un final, a reuşit să trângă vreo 40 de simpatizanţi ai mandarinului şef care-şi mai doreşte un mandat la cârma navei lăsată în derivă, şi-a dat în petec, taman la finalul petrecerii. Edilul şef şi cei 40 de gealaţi, după ce au îngroşat numărul celor care, asemeni lor, au fost transportaţi cu autobuzele din toate judeţele la una dintre manifestările organizate ca să vadă şeful cât de iubit este şi ce armată de partid îşi duce traiul la umbra livezii de portocali, s-au pus pe mâncat şi băut, după ce au scăpat de misiune. Poate mai mult de băut, că altfel nu se explică cum, la întoarcerea acasă, portocaliii nu au mai suportat să vadă roşu în faţa ochilor şi precum taurii furioşi, au tăbărât pe afişele trandafiriiilor pe care le-au făcut ferfeniţă, de n-a mai rămas nimic din ele. Cică nu a scăpat nici un afiş, iar gurile rele bârfesc şi acum pe la colţuri cum că făptuitorii erau aşa de beţi, încât puţin le-a păsat că i-a auzit tot satul.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

21 de ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

21 de ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

21 de ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

21 de ore ago