Categories: EvenimentFlash

Gospodărie din Deva cuprinsă de flăcări

Cristina Ghenea

Doi bătrâni din Deva au fost la un pas de a-şi pierde casa, după ce, ieri dimineaţă, o anexă a locuinţei lor a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a propagat rapid, iar pagubele au fost însemnate, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Ajutorul echipajelor ISU a fost solicitat în jurul orei 8, iar în urma solicitării, garda de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Deva s-a deplasat, la adresa indicată, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, dar şi cu un echipaj SMURD. În total, peste 20 de pompieri şi paramedici au intervenit pentru stingerea incendiului şi salvarea persoanelor aflate, la momentul izbucnirii acestuia, în casă. „Incendiul s-a manifestat la o casă aflată pe strada Gheorghe Doja, din Deva, iar cele două persoane care locuiesc în respectivul imobil – o femeie în vârstă de 79 de ani şi un bărbat de 80 de ani – erau deja evacuaţi de o rudă. Ambii au fost găsiţi în stare de şoc şi au primit asistenţă medicală”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda. Aceasta a mai precizat că flăcările au distrus întregul acoperiş al anexei, cu o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi, mobilierul din aceasta, aproximativ 500 de kilograme de fân şi alte 500 de kilograme de porumb. Incendiul a cuprins, de asemenea, şi acoperişul, din lemn al casei – aceasta fiind construită în prelungirea anexei – şi ameninţa să se extindă şi la un alt imobil, situat la câţiva metri distanţă. Cel mai probabil, cauza a fost utilizarea focului în spaţii deschise, primul material care a ars fiind plantele furajere depozitate în şopron.

Intervenţie şi în zona Prefecturii
Tot ieri dimineaţă, echipajele ISU au fost solicitate şi pentru prevenirea propagării unui incendiu la un autoturism parcat în centrul vechi al Devei, în apropierea Prefecturii. Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit un autoturism marca Peugeot, de la motorul căruia ieşea un fum gros, iar pentru că proprietarul maşinii nu se afla în zonă, s-au văzut nevoiţi să deblocheze capota şi să lichideze incendiul, limitând astfel la maximum pagubele.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago