Categories: Sport

Goluri multe şi golgheteri eficienţi

Ciprian Marinuţ

Ultima etapă de campionat în SuperLiga RealSport şi Liga B RealSport s-a jucat pe cartea atacului, iar în 90 la sută dintre partide, golurile au curs pe bandă rulantă. Golgheterii celor două ligi, Marius Corne (CFR Simeria -77 goluri în SuperLigă) şi Adrian Balşa (Full GSM – 68  goluri în Liga B), au profitat de situaţie, punctând fiecare de câte şase ori.

Campioana a făcut spectacol
În SuperLigă, în ultima partidă a sezonului, Avantaje a făcut instrucţie, scor 14-1, cu Quasar, codaşa din play-off, şi a confirmat că merită din plin să fie campioană pentru al treilea sezon la rând. Trupa lui Cristi Glodeanu a jucat spectaculos, apelând la călcâie şi alte procedee tehnice de efect, şi a marcat gol după gol. Rămâne de văzut dacă Avantaje va reuşi să fie la înălţime şi la turneul final al Campionatului naţional de Minifotbal, care se va desfăşura la Deva, în perioada 5-8 iulie.
În primul meci al ultimei etape, Liverpool a dispus de FC Anonimii cu 4-1, dar rezultatul a contat doar pentru palmares, în vreme ce, în penultima partidă a sezonului, Grawe şi-a apărat cu succes poziţia a treia, câştigând meciul cu Paloma cu scorul de 9-4. Tot în SuperLigă, dar în play-out, CFR Simeria a făcut scor cu FC Săgeata Bar, câştigând cu 12-5, iar golgheterul Marius Corne a punctat de şase ori şi a ajuns la 77 de goluri înscrise în acest campionat, cucerind astfel trofeul de „goleador” al competiţiei.

Poftă de gol în Liga B
Fără emoţii în privinţa promovării sau retrogradării, echipele din Liga B au jucat relaxat şi au renunţat la tacticizare şi defensivă, preferând să mizeze pe cartea atacului. Ca dovadă, în cinci dintre cele şase partide, golurile au curs pe bandă rulantă şi doar meciul Venus Deva – FC Alsicon, scor 0-1, a făcut excepţie de la regulă. Partida cu cele mai multe goluri s-a jucat între Young Boys şi Bamboo, scor  11-9, iar pe locul doi în topul eficienţei a fost meciul Vulturii – General Service, scor 7-9. Peste 10 goluri s-au marcat şi în întâlnirea Proiectul Rabla – Full GSM, scor 5-9, acolo unde golgheterul Ligii B, Adrian Balşa (Full GSM), a punctat de şase ori şi a ajuns la 68 goluri în acest sezon, cucerind trofeul celui mai bun marcator în eşalonul secund.
Campionatul de Minifotbal Amatori RealSport Deva intră în vacanţă până la toamnă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago