Categories: Sport

Gol controversat, eliminare suspectã, dar eşec clar

Ciprian Marinuţ

Jiul Petroşani a suferit primul eşec după şase etape, scor  0-2 (0-1) în meciul din deplasare cu codaşa Seso Cîmpia Turzii, deşi mai mulţi jucători cu restanţe financiare s-au întors la echipă. „Alb-negrii” au contestat vehement golul doi al adversarilor, iar căpitanul Firan a primit două cartonaşe galbene, din cauza protestelor la acea fază, fiind eliminat.

Start cu pretenţii, final în genunchi
Aflată în curs de vindecare din punct de vedere financiar, trupa antrenată de Toni Sedecaru a început cu tupeu partida de la Cîmpia Turzii. Alb-negrii au încercat să aresteze mingea printr-un pressing agresiv şi şi-au arătat colţii la poarta adversă în mai multe situaţii. Cu toate acestea, defensiva adversă, bine coordonată de noul antrenor Cosmin Văsie şi de veteranul Ştefan Popa, s-a închis ermetic, iar acţiunile Jiului s-au dovedit sterile. În plus, contrar cursului jocului, Seso a dat lovitura în minutul 42, când Marinescu l-a învins pe portarul Tonca, acesta ratând o intercepţie în careu. Debutul părţii secunde a fost la fel de nefericit pentru Jiul, întrucât Seso şi-a mărit rapid avantajul. Marin (53) a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral dreapta, iar Ştefan Popa, urcat în careu, a reluat din cădere în plasa porţii lui Tonca, 2-0. După gol, Firan, care din minutul 46 a preluat banderola de căpitan de la Apetrei, a protestat vehement şi a primit două cartonaşe galbene şi implicit pe cel roşu, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică.

Primul eşec după şase etape
Pe final, Jiul a încercat să dreagă busuiocul, dar şutul lui Drida (70) de la 25 de metri a fost reţinut de portar, la fel ca şi cele trei şuturi consecutive expediate de jiulişti, în minutul 87, din interiorul suprafeţei de pedeapsă. Seso câştigă astfel primul joc după trei etape fără victorie, în vreme ce Jiul este învinsă pentru prima dată după înfrângerea din prima rundă, suferită la Hunedoara.

Seso Câmpia Turzii – Jiul Petroşani 2–0 (1-0)
Marcatori: Marinescu (42), Ştefan Popa (52)
Seso: Sebestyen – L. Kelemen, Şt. Popa (cpt), Văsie, Tornyai, V. Mocan, G. Marin (53 Fl. Chişu), B. Costea (65 Covaciu), Ov. Imbuzan, Marinescu (77 Dida), Ad. Fertea (75 Popan). Antrenor: Cosmin Văsie.
Jiul: Tonca – R. Sandu, B. Matei, Firan, Caravan, Teodorescu, V. Tudorache, Drida, A. Moldovan (75 I. Filip), G. Apetri (cpt 46 Drăghici). Antrenor: Toni Sedecaru.
Eliminare: Firan (52)
Arbitru: Ovidiu Mazilu; asistenţi: Sergiu Neichi şi Dănuţ Costea (toţi din Satu Mare).
Observatori FRF: Dan Jiga – Bistriţa şi Emil Arşa – Arad.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago