Categories: Sport

GIMNASTICĂ. Țară, țară, avem campioane!

Gimnastele junioare care au alcătuit echipa României la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă (legitimată la LPS Cetate Deva)şi Sabrina Maneca Voinea, au câștigat prima medalie de aur pentru delegația României, în concursul pe echipe, la competiția din Slovacia.

Șanse mari și în finalele pe aparate
Fetele noastre au acumulat un total de 102.950 de puncte, situându-se pe primul loc, România devansând repre­zen­tativele Germaniei (102.500 de puncte) și Italiei (102.150 de puncte). Cu un total de 51.650 de puncte, Amalia Puflea s-a clasat pe locul se­cund, după Helen Kevric (Germania, 51.750 de puncte). Pe locul al 3-lea a fost Lilou Viallat (Franța, 51.650 de puncte).
Cele trei gimnaste medaliate cu aur fac parte din programul “Țară, țară vrem campioane”, coordonat de an­tre­norii emeriți Mariana Bitang și Octavian Belu și finanțat de OMV Petrom. Com­ponente ale CNOPJ Deva și Constanța, ele sunt antrenate de Lucian Sandu, Gina Gogean Groza, Ramona Micu și Florin Uzum, în centrul devean unde se află în pregătire Amalia Puflea și Amalia Ghigoarță, Sabrina Maneca Voinea se pregătește la Constanța, cu mama ei, Camelia Voinea.
Gimnastele noastre păstrează șanse mari la medalii și în finalele pe aparate. Amalia Puflea s-a calificat în finalele de la bârnă și sol, Sabrina Maneca Voinea la sărituri și sol, iar Amalia Ghigoarță la paralele.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago