Categories: Sport

Gimnastica spune nu terorismului

Ciprian Marinuţ

Laura Jurca (foto), de la CNS „Cetate” Deva, face parte din echipa României care va concura, în weekend, la competiţia internaţională de la Marsilia (Franţa), prima prin care gimnastica refuză să întrerupă competiţiile din cauza ameninţărilor teroriste. Echipa Canadei s-a retras din concurs, dar tricolorele au acceptat să participe.

Canada s-a retras, România participă
Tradiţionala competiţie de gimnastică feminină ce se desfăşoară an de an în luna noiembrie la Marsilia este afectată în acest an de atentatele teroriste de la Paris. Totuşi, organizatorii au decis ca întrecerea să se desfăşoare pentru a spune nu terorismului, iar multe dintre echipele invitate şi-au confirmat prezenţa, în semn de unitate cu Franţa. „Echipa Canadei s-a retras. Fetele noastre însă nu se tem şi au plecat azi (ieri n.r.) acolo. Drum bun şi concurs frumos le dorim fetelor şi antrenorilor!”, a notat pagina oficială de pe Facebook a Lotului Feminin de Gimnastică al României. Echipa tricoloră la concursul din Franţa va fi formată din Laura Jurca (CNS Cetate Deva), Diana Bulimar (Dinamo Bucureşti), Daniela Ciuruşniuc (Steaua) şi Maria Holbură (Farul Constanţa), iar antrenorii care o vor superviza sunt Lucian Moldovan şi Ioan Coroiu (CNS „Cetate” Deva). La competiţie şi-au anunţat prezenţa echipe din naţionale din SUA, Rusia, Franţa, Belgia, Germania şi România. Laura Jurca s-a clasat pe locul opt în finala concursului individual compus de la Campionatele Mondiale desfăşurate recent în Scoţia. Tot în acest weekend, Larisa Iordache va concura, duminică, în gala demonstrativă de la Verona, Italia, la competiţia „Grand Prix di Ginnastica”. Gala va fi transmisă în direct pe Rai Sport 2.

A revenit la antrenamente
O altă veste bună din cantonamentul Lotului Feminin de Gimnastică al României este că Anamaria Ocolişan a primit undă verde să se antreneze. „După accidentarea de la Mondiale, ea a avut pauză, dar acum a reînceput antrenamentele, uşor. Sănătate, Ana!” a notat pagina de Facebook a Lotului Feminin de Gimnastică al României.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago