Politica si administratie

Ghelari, prima comună din judeţ în care s-a finalizat cadastrarea gratuită

Sorina Popa

Prima comună din judeţ în care s-a finalizat cadastrarea gratuită este Ghelari. Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, prin care se doreşte înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, a început în 2015 şi se va încheia în 2023.

Se vrea revitalizarea pieţei imobiliare
Obiectivul principal al programului este includerea terenurilor şi clădirilor din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. De fapt, scopul este ca, odată atins acest obiectiv, să se revitalizeze piaţa imobiliară din România.
Vineri, 28 septembrie 2018, vor fi înmânate extrasele de carte funciară proprietarilor din comuna Ghelari care au beneficiat de acest program naţional.
„Pe ţară, judeţul Hunedoara se situează pe locul 10, din punct de vedere al realizării programului naţional de cadastru şi carte funciară. În 42 de UAT-uri din judeţ se lucrează pentru cadastrarea gratuită. Până acum am avut patru finanţări pentru ducerea la bun sfârşit a programului. În comuna Ghelari vor fi înmânate 11.000 de extrase de carte funciară proprietarilor”, a declarat Petru Lobonţ (foto mic), directorul executiv al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

22 de ore ago