Categories: Actualitate

Geoparcul Dinozaurilor promovat la trei evenimente naţionale şi internaţionale

Adriana Clej

Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului continuă seria evenimentelor de promovare, la nivel naţional şi internaţional. Geoparcul UNESCO Azores din Portugalia, Braşov şi Bucureşti a găzduit evenimente în cadrul cărora Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului a fost prezent cu standuri, lucrări în cadrul conferinţelor şi prezentări.
Ponta Delgada din Geoparcul UNESCO Azores a găzduit cea de a 40-a întâlnire a Comitetului de Coordonare a Reţelei Europene a Geoparcurilor şi cea de a 14-a Conferinţă a Geoparcurilor Europene. Cei 400 de participanţi din 37 de ţări au avut posibilitatea să afle detalii despre Geoparcul Dinozaurilor de la Haţeg.
Târgul Natură şi Tradiţii, organizat de ProPark, Fundaţia pentru Arii Protejate a fost evenimentul care a adus Geoparcul hunedorean în atenţia braşovenilor. Prin intermediul participării Geoparcului din Ţara Haţegului la evenimentul de la Braşov, Asociaţia Femeilor din Sântămăria Orlea, Asociaţia Drag de Haţeg, Cooperativa Haţegana şi Cămara din Toteşti au expus produse locale la standarde demne de eticheta ”Produs recomandat de Geoparc”.
Atracţia târgului a fost însă reconstrucţia lui Magyarosaurus dacus, realizată de paleoartiştii canadieni Brian Cooley şi Mary Ann Wilson, la care s-a adăugat atelierul educaţional de modelaj şi pictură destinat celor mici. Participanţii la târg au avut astfel ocazia de a afla povestea dinozaurilor pitici de pe fosta Insulă a Haţegului.
Forumul Tradiţiilor Creative, organizat de Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti a fost un nou prilej de promovare a geoparcului hunedorean.
Cele trei evenimente se înscriu în linia celor promovate de Geoparcul Dinozaurilor pe parcursul anului 2017, an declarat de Naţiunile Unite drept Anul Internaţional al Dezvoltării prin Turism Sustenabil, la care Reţeaua Globală a Geoparcurilor este Silver Partner.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

22 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

26 de minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

26 de minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

26 de minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

30 de minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

30 de minute ago