Actualitate

Gata, dascălii au câștigat!

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, ieri, cu sindicaliștii din Educație, la Guvern, iar după ce i-a informat asupra ofertei Guver­nului și-a exprimat speranța că această grevă va înceta.

Transparență publică
„Am avut o nouă ședință cu sindicaliștii din educație. Am considerat că este absolut corect și transparent ca dialogul să poată fi adus la cunoștința tuturor dascălilor. În felul acesta, la nivelul Coaliției, pentru că la aceas­tă întâlnire am participat cu preșe­dintele PSD, cu ministrul Educației, cu minis­trul Muncii, cu secretarul general al Guver­nului și am vrut ca finalul să fie cât se poate de concludent pentru noi toți. Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă, pentru că este o chestiune de responsabilitate față de sistem, față de elevi, față de părinți. Sumele pe care le-am asumat în OUG, acest act va fi pus în transparență publică. Ne dorim să încheiem cu bine acest conflict de muncă”, a declarat, ieri, Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă a anunțat oferta Guvernului pentru sindicaliști: 25 la sută creștere sala­rială de la data de 1 iunie; 1.500 de lei anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, în luna octombrie; 500 de lei anual pentru personalul nedidac­tic, până în 2027; 50 la sută prima tranșă din noua grilă de salarizare, de la data de 1 ianuarie 2024.

Nu cred până nu văd scris negru pe alb
Greva profesorilor continuă, cel puțin până astăzi. După discuțiile de la Guvern, de ieri dimineață, sindicatele au anunțat că pro­fesorii nu se vor întoarce în bănci până când ultima ofertă a Guvernului nu va fi scrisă negru pe alb, prin ordonanță de urgență.
Marius Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”: „Am primit oferta Guvernului, ne-am consultat colegii, ei vor să vadă proiectul actului normativ. De la premier am înțeles că va fi pus în dezbatere publică, colegii îl vor putea vedea și ne vom pronunța mâine (n.r.-astăzi) la ora 10:00. Am cerut acolo ce știți, niște cerințe minimale, una din ele încă nu a fost îndeplinită, am cerut să se achite în totalitate de tot ce înseamnă creșteri sa­lariale pe viitoarea grilă de salarizare în cursul anului 2024. Aici, răspunsul Gu­ver­nului a fost că se acordă prima tranșă în 2024 la 1 ianuarie, cealaltă urmând să fie acordată în 2025, așa că e logic să primeas­că colegii proiectul actului nor­ma­tiv, și în funcție de conținutul acestuia, ne vor da un răspuns până mâine (n.r.-astăzi), răspuns pe care o să-l comunicăm. Până atunci, greva continuă”. Întrebat dacă vor fi re­cuperate cursurile care nu au fost pre­date în perioada grevei, liderul FSLI, Simion Hăncescu, a răspuns: „Şcoala nu este ma­gazin. Nu poţi să pui lacătul. În mod logic, lecţiile care nu au fost pre­date trebuie recu­perate”. (A. ­Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

24 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

24 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

24 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

24 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago