Categories: ActualitateFlash

Gardian atacat cu o armă albă de un deţinut, la Penitenciarul Deva

Maximilian Gânju

Un gardian din Penitenciarul Deva a fost atacat de un deţinut care l-a înţepat cu o foarfecă de trei ori în zona coastelor, el ajungând la spital. Rănile suferite nu-i pun viaţa în pericol, însă incidentul este unul deosebit de grav.

Deţinutul care a atacat angajatul penitenciarului este un cunoscut traficant de obiecte interzise în puşcărie, pentru că a fost descoperit de gardieni de mai multe ori cu lucruri interzise. Are de ispăşit 8 ani şi 9 luni pentru tâlhărie calificată şi a fost sancţionat de nenumărate ori pentru agresiuni asupra detinuţilor. Şi de această dată era mutat disciplinar într-o altă celulă. ”În timpul acţiunii, în momentul în care agentul supraveghetor a deschis uşa camerei, deţinutul Z.V a devenit agresiv atacând personalul. Agentul era însoţit de şeful de schimb şi directorul adjunct al penitenciarului”, arată Penitenciarul.ro
Atacul s-a produs miercuri seara, la Penitenciarul Deva, iar şeful de schimb a fost atacat cu o foarfecă de către deţinut. Conducerea Penitenciarului Deva a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, iar cauzele care au dus la producerea acestui incident vor face obiectul unor verificări interne. „În conformitate cu prevederile legale, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, fiind de asemenea, dispuse verificări interne, pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului, urmând şi aplicarea procedurilor disciplinare în cazul deţinutului implicat”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o oră ago