Categories: Sport

Futsal: Autobergamo câştigă la scor şi mai speră la calificarea în finala campionatului

Nicolae Gavrea

Duminică seara, în etapa a IV-a din play-off, devenii au întâlnit pe terenul de la Sala Sporturilor din Deva formaţia din Iaşi. Surpriza pentru iubitorii fotbalului de sală din Deva a fost să îl vadă pe banca tehnică a campioanei Autobergamo pe Cosmin Gherman – fost campion acum două sezoane cu City’us Târgu Mureş, trecut între timp şi pe la United Galaţi, numit în calitate de director tehnic al echipei.

Autobergamo a câştigat duminică seară partida cu CSM Politehnica Iaşi la scor de maidan, 12 – 0, rezultat care mai repară imaginea şifonată după înfrângerea suferită miercuri în faţa rivalilor de la Informatica.
Devenii revin pe primul loc în clasamentul Seriei 1 din play-off, după această victorie, şi totalizează acum 9 puncte faţă de cele 7 ale timişorenilor, însă au un meci mai mult disputat. Astăzi se dispută la Iaşi meciul Politehnica – Informatica, în care oaspeţii pleacă în mod cert cu prima şansă. Calificarea în finala Ligii întâi se va juca însă pe 8 mai, la Timişoara, în derbiul Informatica – Autobergamo.
Dacă Informatica Timişoara va câştiga astăzi la Iaşi, atunci, pentru calificarea în finala competiţiei, vor avea nevoie doar de un egal acasă cu Autobergamo în ultima partidă, în timp ce echipa din Deva va fi obligată să câştige. Dacă Politehnica produce azi surpriza (un egal sau o victorie), atunci pentru Autobergamo îi e suficient egalul în meciul de la Timişoara, Informatica fiind cea silită să joace doar la victorie. Calcule şi matematică. Au marcat: Obadă (4), Fl. Matei, Ignat, Tacot şi Letra da Costa, toţi câte două goluri.
Autobergamo Deva a evoluat în formula: Toniţa, Pânzaru, Ignat, Tacot, Obadă, Savu, Letra da Costa Ferreira, FL.Matei, Cr. Matei, Stoica, Csoma, Sasse, Pedro Fereira. Director tehnic – Cosmin Gherman.
În play-out-ul Ligii întâi, City’us Tg. Mureş a învins în primul joc pe Spicom Sf. Gheorghe cu 6 – 3, următoarele două manşe (dacă va mai fi nevoie) urmând să se desfăşoare la Sfântu Gheorghe. Învingătoarea din această întâlnire va juca barajul cu locul 2 din Liga 2, Colţea sau Luceafărul, pentru prezenţa din toamnă în prima ligă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago