Categories: EvenimentFlash

Fraieriţi prin SMS

Cristina Ghenea

Una dintre cele mai folosite metode de înşelăciune, folosite în prezent, este „sms-ul câştigător”. Tot mai multe persoane află, printr-un mesaj pe telefonul mobil, că ar fi câştigat un premiu fabulos, în posesia căruia pot intra doar dacă trimit coduri de reîncărcare pentru cartele pre-pay. Unii se gândesc de două ori înainte de a face următorul pas, însă alţii se lasă păcăliţi. Un devean a plătit sute de lei, până să-şi dea seama că a picat în cursa unor hoţi. Şi ca el, se pare că sunt mulţi.

Şi-a dat seama prea târziu
De fiecare dată, stilul este acelaşi. Unul dinte sms-urile care face ocolul ţării, în toate reţelele de telefonie mobilă, încearcă să atragă oamenii în cursă cu premii mari, greu de refuzat. Un astfel de mesaj a primit, săptămâna trecută, un bărbat din municipiul Deva. El povesteşte că nu ştia de astfel de curse înşelătoare şi că a cumpărat câte cartele pre-pay i s-au cerut. După ce a cheltuit câteva sute de lei, însă, s-a oprit, dându-şi seama de greşeala pe care a făcut-o. „Nu cred că are rost să fac plângere la Poliţie, deoarece mesajele oricum veneau de pe o cartelă telefonică, deci e greu de dat de urma hoţilor”, a declarat păgubitul.

Greu de identificat
În ultima perioadă, la Poliţie se strâng tot mai multe reclamaţii referitoare la asemenea şmecherii. „De la începutul anului, mai mulţi deveni au făcut plângere, după ce au fost înşelaţi printr-un mesaj pe telefonul mobil. Era vorba de sumne de bani sau de autoturisme, ca premii promise”, a afirmat Adriana Voina, reprezentantul IPJ Hunedoara. Aceasta a mai adăugat că deocamdată, cei care trimit asemenea mesaje nu au fost identificaţi, însă ancheta continuă, iar dacă sunt găsiţi, riscă ani grei de închisoare.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • simplu dar cu efect :: recomand tuturor care primesc mesaje ca au cistigat urmatorul indemn nu inchideti telefonul si rugatii ca daca stie numarul de telefon de la romtelecom sau mobile sa faca in asa fel sa dea bani in contul dumneavoastra indiferent unde in reteaua mobila sau romtelecom nu va lasati fraieritii atit reteaua mobila cit si cea fixa daca are de comunicat cistiguri sa va plateasca anticipat abonamentele sau sa va dea minute gratuite in valoareas in care se spune ca ati cistigat premiul sint FRONTUL DEMOCRAT ROMIN

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago