Categories: Sport

Fotbalul, în febra pregãtirilor

Ciprian Marinuţ

Cu excepţia Jiului, club la care există riscul să se tragă cortina, celelalte echipe hunedorene de fotbal se află în plin proces de pregătire pentru începerea returului, programat la finalul lunii.
Fuga de retrogradare
Mureşul Deva şi Minerul Lupeni, cele două echipe hunedorene din eşalonul secund, aflate pe locuri retrogradabile (15 şi 16), caută soluţii, pentru a evada din zona periculoasă a clasamentului. Gică Barbu, antrenorul devenilor, crede că latura fizică a pregătirii îi poate salva pe elevii săi în retur, iar Mureşul va încheia, azi, stagiul de pregătire centralizată de la Sinaia. „Am avut condiţii optime, pentru ca echipa să-şi poată încărca bateriile, din punct de vedere fizic, pentru un an întreg. Săptămâna următoare avem primele meciuri de verificare, miercuri, cu Voinţa Sibiu în deplasare şi sâmbătă, cu Jiul, acasă”, a spus Gheorghe Ţurlea, directorul sportiv al CS Mureşul Deva. Într-o situaţie un pic mai gravă, Minerul Lupeni a încercat să puncteze şi la pregătire fizică, şi la transferuri, şi în amicale. După un cantonament „spartan” la baza proprie, Minerul s-a mişcat şi pe piaţa transferurilor şi e aproape de a semna cu fostul portar al echipei Jiul, Dumitru Hotoboc (30 de ani), care a fost declarat liber de contract. În plus, trupa lui Petre Gigiu a disputat deja cinci amicale şi are programat, sâmbătă, un alt meci de verificare cu CSM Rm. Vâlcea, însă e posibil să nu se joace, din cauza terenurilor îngheţate.
Speranţe şi supravieţuire
CFR Simeria şi Retezatul Haţeg, cele două echipe hunedorene din Liga a III-a, au situaţii şi obiective radical opuse. Trupa feroviară, clasată pe locul trei la finalul turului, are gânduri mari în retur, în calcul fiind chiar promovarea. „Am fost în cantonament la Tărlungeni, lângă Braşov, şi am efectuat o pregătire serioasă, chiar dacă temperaturile erau de minus 23-25 de grade. Vom juca, mâine, acasă, un prim amical, după cantonament, cu CS Beiuş”, a spus antrenorul Mirel Biriş. Retezatul Haţeg, aflată pe ultimele locuri, a dat lovitura, prin aducerea pe banca tehnică a antrenorului Titi Alexoi şi speră să se salveze. „Îmi era dor de fotbal şi am acceptat propunerea Retezatului, chiar dacă evitarea retrogradării e aproape imposibilă. Acum, suntem în cantonament la Geoagiu până luni şi vom disputa un amical miercuri cu Minaur Zlatna. Problema e că 11 dintre cei 20 de jucători din lot au dificultăţi cu actele de transfer”, a spus Titi Alexoi.
Şi FC Hunedoara, lidera Ligii a IV-a, e în cantonament la Cinciş până luni şi va disputa următorul amical miercuri, cu CFR Simeria.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

12 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

12 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

12 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

12 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

14 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

14 ore ago