Categories: FlashSport

Fotbalul cu pretenţii revine în arenă

Ciprian Marinuţ

Cele patru echipe divizionare din judeţul Hunedoara vor debuta în returul campionatului la finalul acestei săptămâni. Mureşul Deva speră să evite retrogradarea din Liga secundă, iar FC Hunedoara, Jiul Petroşani şi CFR Simeria au ambiţii mari în eşalonul trei şi ţintesc chiar promovarea.

Renaşterea din ceasul al 12-lea

Mureşul Deva, unica echipă hunedoreană din Liga a II-a, a fost la un pas de abandon, însă a înviat în ceasul al 12-lea, cu sprijinul grupării de Liga I, Dinamo Bucureşti. Romulus Gabor, cel care a fost desemnat ca antrenor al echipei, era optimist, ieri, că oficialii clubului vor reuşi să legitimeze jucătorii necesari pentru închegarea unei grupări cât de cât competitive, pentru retur, cu care să se reuşească evitarea retrogradării. „Un delegat al clubului este azi (ieri n.r) la Bucureşti, pentru a efectua legitimarea jucătorilor necesari. Nu ştiu amănunte şi nici numele lor, dar mâine (azi n.r) mă voi întâlni cu o parte din ei, în vreme ce ceilalţi vor veni doar sâmbătă la ora meciului. În funcţie de cum se va prezenta echipa în partida din prima etapă a returului cu Liberty Oradea şi de ce alţi jucători ce se vor mai găsi în săptămânile următoare,  vom şti dacă ne vom salva sau nu”, a spus Gabor.

Meci de foc pentru FC Hunedoara

Dintre cele trei echipe hunedorene din eşalonul trei, FC Hunedoara este cea mai hotărâtă, la modul declarativ, în privinţa promovării. Gruparea antrenată de Aurel Şunda începe returul cu un meci pe viaţă şi pe moarte, întrucât va juca, mâine, de la ora 15.00, pe terenul liderei ACS Recaş. Este un meci capital, deoarece o victorie ar reduce distanţa dintre cele două combatante la trei lungimi, în vreme ce un eşec ar însemna o diferenţă de nouă puncte care, e aproape imposibil de recuperat. Echipa negru-albastră a mers bine în amicale şi pare pregătită de meci, deşi Sami Jitaru, unul dintre titulari, este bolnav de rubeolă şi nu va juca.

Obligaţi să învingă

Jiul Petroşani va juca, azi, de la ora 15:00, pe teren propriu, cu nou-promovata Unirea Valea lui Mihai. Optimismul este cuvântul de ordine în tabăra alb-negrilor, care visează cu ochii deschişi la revenirea în Liga a II-a. După o iarnă agitată, în care Jiul a fost la un pas de a se despărţi de tehnicianul Marin Tudorache şi de managerul Gigi Borugă, „alb-negrii” par să fi depăşit, acum, micile probleme interne şi aşteaptă cu sufletul la gură returul. Cu un bilanţ negativ în meciurile de pregătire, jiuliştii speră să-şi ia revanşa în meciurile oficiale. „Nu am fost mulţumit de unele partide de verificare, dar sper să punctăm în meciurile oficiale din campionat”, spunea antrenorul Marin Tudorache.

Simerienii vor primul loc

Cea mai bine clasată şi cu cele mai bune rezultate în amicale, CFR Simeria, este şi ea gata să se instaleze pe primul loc în C5 şi ameninţă că va lua faţa tuturor combatantelor. „Echipa este pregătită să reînceapă campionatul. După cum i-am simţit de determinaţi pe băieţi, cred că după primele cinci etape din retur, CFR Simeria va fi noul lider”, au declarat oficialii feroviarilor. La finalul turului, CFR Simeria era pe locul trei, cu 27 de puncte, fiind cea mai bine clasată echipă din judeţ, înaintea lui FC Hunedoara (locul 4) şi Jiul Petroşani (locul 7). CFR Simeria va juca, azi, de la ora 15.00, în deplasare, la FC Şcolar Reşiţa.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago