Categories: Sport

Fotbal pe plajă: West Deva participă la două turnee internaţionale

Nicolae Gavrea

Reporter: Domnule Eduard Kovacs (foto), team manager al echipei West Deva, o nouă ramură, în cadrul Federaţiei Române de fotbal, fotbalul pe plajă, pe nisip, prinde încet, încet şi la noi. După mai multe încercări, cu rezultate care nu au scos totuşi România din grupele europene, anul acesta porniţi cu West Deva ca să recuperati şi să urcaţi în top. Prima competiţie la care veti participa este programată la finalul acestei săptămâni. Despre ce este vorba?

Eduard Kovacs: Plecăm la un turneu internaţional la Varna, la care am participat şi anul trecut, pe care l-am şi câştigat în urmă cu un an. Un turneu la care vor participa MFC Spartak din Bulgaria, Silesia BS din Marea Britanie, SC Novator din Rusia şi echipa noastră. Sperăm să obţinem acelaşi rezultat bun şi anul acesta, având în vedere că, la o săptămână după turneul de la Varna, vom participa la Euro Winners Cup Nazare 2018, din Portugalia, unde reprezentăm România, municipiul Deva şi judeţul nostru. Sperăm ca anul acesta să ieşim din grupe, să realizăm o performanţă şi la fotbalul pe plajă. Pentru acest obiectiv am reuşit să atragem la echipă câţiva jucători foarte buni în acest sezon. Este vorba de căpitanul echipei naţionale a Ungariei -Victor Fekete, de Oliver Romrig – component al naţionalei Germaniei şi Andrei Negară, component al echipei campioane naţionale din Republica Moldova. Am mai reuşit să îl reţinem şi pe cel mai valoros component al echipei naţionale a României, Marian Măciucă. Premisele sunt să ieşim din grupă.
Reporter: Credeţi că veti trece uşor peste celelalte echipe cu care vă veţi întrece în turneul de la Varna?
Eduard Kovacs: Cu acest gând ne ducem la Varna. Totuşi, noi îl considerăm un turneu de pregătire, iar pentru echipa noastră este important Euro Winners Cup de la Nazare Portugalia.
Reporter: Toată lumea spune că fotbalul de plajă este doar unul de plăcere. Sunt şi competiţii adevărate în care vă bateţi cu formaţii puternice, care prin tradiţie practică această disciplină sportivă.
Eduard Kovacs: Doar la noi se pune problema că este un sport distractiv. Este un sport cu un efort fizic deosebit. Nu e uşor să alergi 36 de minute între două porţi, după o minge care sare pe nisip ca şi cea de rugby.
Reporter: Regulile pe care le folosiţi la fotbalul de plajă sunt comune cu cele de la cel de sală? Arbitrajul?
Eduard Kovacs: În mare parte da, la număr de jucători, dar fiecare sport are regulile specifice. Avem şi noi doi arbitri pe lista FIFA, unul dintre ei a şi fost anul trecut la această competiţie de nivel european. Din câte cunosc, a primit delegare şi pentru acest an.
Reporter: Federaţia Română de Fotbal, noua conducere, sprijină această secţiune?
Eduard Kovacs: Federaţia sprijină doar echipa naţională de fotbal pe plajă. Am făcut în luna ianuarie o cerere în acest sens, dar la care nu am primit un răspuns favorabil.
Reporter: Pot spune că sunteţi singur împotriva tuturor în ceea ce priveşte această disciplină sportivă apreciată de mulţi oameni….
Eduard Kovacs: Se poate spune şi aşa. Eu sunt genul de persoană care atunci când m-am apucat de ceva anume, am făcut-o la vârf. Nu doar de dragul de a face. De asta am trecut de la arbitrajul din iarbă, la cel de sală, ca să arbitrez o finală de campionat naţional. De aceea am făcut o echipă de fotbal în sală şi acum o echipă de fotbal pe plajă ca să ajungem în vârf.
Reporter: Mult succes la Varna şi apoi în Portugalia!

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago