Sport

FOTBAL PE PLAJĂ. Echipa ACS West Deva, în paginile Nazare Beach Evenst

În ultimul număr al publicației por­tugheze Nazare Beach Evenst sunt dedicate două pagini echipei ACS West Deva (foto) care a ajuns la ediția din 2022 în „optimile” Cupei Cam­pio­nilor Europeni la fotbal pe plajă.

32 de echipe
Prezentă pentru a patra oară în Cupa Campionilor Europeni (Euro Winners Cup), ACS West Deva a terminat ediția din 2022 pe locul 16. Cu cele șase puncte câștigate în faza grupelor, formația hunedoreană s-a calificat în optimile de finală, însă parcursul din urmă cu patru ani, încheiat cu clasarea pe poziția a 10-a, nu a fost repetat. Meciurile din ediția 2022 a Cupei Campionilor Europeni s-au disputat în perioada 5-12 iunie 2022, în locali­tatea portugheză Nazare, la arena „Estadio do Viveiro – Jordan Santos”. Întrecerea a avut 32 de participante și a fost câștigată de echipa portugheză Casa Benfica Loures. ACS West Deva a participat la 4 dintre cele 10 ediții ale Cupei Campionilor Europeni, iar echipa hunedoreană a trecut de două ori de prima fază în care a evoluat – în 2018 (a terminat pe locul 10) și în 2022 (a terminat pe locul 16).

Parcursul echipei devene în ediția din 2022 a Cupei Campionilor Europeni:
Falfala Kafr Qassem (Israel) – ACS West Deva 3-1 (a marcat pentru deveni Netinho)
Beach Royals Dusseldorf (Ger­mania) – ACS West Deva 1-5 golurile au fost marcate de Fabricio Vale (două), Netinho (două), Ionuț Florea
ACS West Deva – BS Slavia Praga (Cehia) 6-3 golurile au fost marcate deToni (două), Netinho (două), Ionuț Florea, Mihai Voica
ACS West Deva a terminat grupa pe locul 2 (din 4).
În Optimile de finală: Cityline Alanya (Turcia) – ACS West Deva 5-3, golurile devenilor fiind marcate de Netinho, Toni, Enis Bolat. Apoi, în Turneul pentru locul 9 ( Sferturile de finală) ACS West Deva – Boca Gdansk (Polonia) 4-5 cu golurile marcate de Netinho, Toni, Iulian Răvoiu, Ionuț Florea și jocul Marseille Beach Team (Franța) – ACS West Deva 6-3 goluri înscrise de Netinho, Fabricio Soares Da Silva, Ionuț Florea. Meciul pentru locul 15 ACS West Deva – Napoli Patron APS (Grecia) 0-3 (la masa verde), deoarece echipa hunedoreană a plecat în România, iar partida nu s-a disputat.
Organizatorii au precizat că se așteaptă ca și la ediția din 2023 echipa din Deva să fie prezentă la turneu, care se va organiza la Nazare în luna iunie.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

10 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

10 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

10 ore ago