Sport

Fotbal Liga a IV-a: S-a stabilit, nu se poate. Liga a III-a cu bani mulţi se susţine

Retezatul Hațeg a luat decizia să se retragă din Liga a III-a, competiție în care a stat doar un an, de la promovarea din vara anului 2022, când a învins în baraj CS Magica Balta Caransebeş (4-1 acasă și 0-0 în deplasare). Nu este, însă, prima echipă care decide să se retragă. Acest lucru îl va face și Aurul Brad, chiar dacă va fi invitată de către FR Fotbal să intre din nou în competiția din Liga a III-a.

Nu au suficienți bani
Formația clubului din Hațeg a reușit la finalul sezonului să se salveze de la retrogradare, dar Consiliului Local Hațeg, principalul finanțator al echi­pei, a decis neînscrierea în viitoarea ediție a Ligii 3. Printre motive, cel mai important, este faptul că resursele financiare necesare susținerii echipei de seniori la acel nivel fotbalistic sunt foarte mari, peste posibilitățile ora­șului Hațegului. „Autoritățile publice locale investesc, în continuare, în sus­ținerea mișcării sportive, inclusiv a echipei de fotbal, pe care intențio­nează să o înscrie în anul competi­țional 2023-2024, în Liga a IV-a, mo­tivat de faptul că resursele financiare necesare susținerii echipei de seniori la nivelul Ligii a III-a sunt foarte mari. Susținem și mișcarea sportivă din orașul Hațeg, inclusiv echipa de fotbal, prin alocarea de resurse de la bugetul local, dar în niște limite de supor­tabilitate și într-un mod rezonabil. Este de precizat că, pe lângă susținerea fi­nan­ciară în Liga a IV-a și alte com­petiții sportive interne ale echipei de fotbal, ne dorim să susținem financiar din bugetul local echipele de copii și juniori, o echipă de fotbal feminin, cele­lalte secții active din cadrul clu­bului”, se arată într-un comunicat al clubului. (N.Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

12 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

12 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

12 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

12 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

12 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

12 ore ago