Categories: Sport

Fotbal Liga a III-a. Jiul a obținut o victorie importantă

S-au desfășurat o parte din meciurile restante din turul campionatul ligii a III-a de fotbal. Într-un ultimul meci rămas restant din etapa a 7-a în seria a IX-a, actualul lider, Unirea Dej, a jucat la ultima clasată CS Ocna Mureș. Clujenii n-au avut probleme în a se impune și grație celor trei puncte acumulate în urma victoriei cu 3-0 s-au distanțat în fruntea clasamentului din serie . Acum, Unirea Dej are 24 de puncte și e la cinci puncte în fața celor de la  CSO Cugir, în timp ce CS Ocna Mureș a rămas cu 3 puncte și mai are o restanță de jucat.

În seria a VII-a două rezultate importante stabilesc cel puțin pentru moment clasamentul turului. Flacăra Horezu a câștigat la scor, 8-0, jocul cu juniorii de la echipa a doua a clubului sibian FC Hermannstadt, iar Jiul Petroșani a trecut cu oarece emoții de Gilortul TG. Cărbunești cu 2-1.

Formația din Valea Jiului a disputat miercuri partida cu Gilortul Târgu Cărbuneşti, restanţă din etapa a opta. Echipa oaspete, fără îndoială revelaţia seriei a şaptea, s-a prezentat la jocul de pe Stadionul „Petre Libardi”din postura de ocupantă a locului 3 şi s-a  anunţat un adversar dificil pentru gazde, dar formaţia din Valea Jiului a confirmat forma bună în care se află şi s-a impus cu scorul de 2 – 1.

CSM Petroșani a deschis scorul prin Cuibari, care a fructificat o centrare a lui Bădărău în min. 58, dar oaspeții, după numai patru minute  egalează prin ex-deveanul Roncea, care a trimis  în gol o minge reluată cu capul din careul mic. Golul victoriei i-a aparţinut lui Mazilu, la o nouă pasă a lui Bădărău peste întreaga apărare gorjeană, cu un sfert de oră înainte de final. În urma acestui rezultat Jiul urcă o poziţie în clasament şi termină turul pe locul 7, cu 10 puncte.

„A fost un meci greu. Am condus cu 1 – 0, dar ne-au egalat aproape imediat şi a trebuit să o luăm de la capăt. Îi felicit pe băieţi, au demonstrat încă o dată că au caracter. Reamintesc, toţi componenţii lotului nostru sunt din Valea Jiului. Iată că după un început modest de campionat, nu ca exprimare în joc, ci în urma impactului cu liga a treia, am reuşit să adunăm câteva puncte pe final. Sigur, au fost şi cele două deplasări de la Hermannstadt şi Costeşti pe care trebuia să le câştigăm. Cu cele patru puncte în plus eram şi mai sus în clasament”, ne-a declarat după această victorie Toni Sedecaru, antrenorul formaţiei din Petroşani.

   CSM Jiul: Haring – Stoicoiu (min. 92 Perşe), Matei, Torkos, Arcuşi – Bădărău, Bănceanu, R. Sandu, Mazilu – Cuibari (min. 90 Bocu), Mărmăreanu (min. 46 Mareş). Antrenor Toni Sedecaru.

Echipa din Valea Jiului mai are însă un meci de jucat în acest an, în deplasare cu Flacăra Horezu (locul IV cu 13 puncte), sâmbătă, de la ora 14. Partida contează pentru prima etapă a returului. Până atunci, astăzi de la ora 14, CSM Deva (locul VI cu 11 puncte acumulate) va juca în deplasare la  liderul actual al clasamentului din serie,Viitorul Selimbăr, iar mâine CS Hunedoara (loc VII cu 9 puncte) va evolua pe terenul propriu în compania echipei Unirea Ungheni (loc IV cu 16 puncte).

 

Programul partidelor din etapa a X-a, prima din retur:

 

Seria a VII-a

Viitorul Şelimbăr – CSM Deva

Flacăra Horezu – Jiul Petroşani

Hermannstadt 2- Măgura Cisnădie

Gilortul Târgu Cărbuneşti – Gaz Metan Mediaş 2

Viitorul Dăeşti –  Minerul Costeşti

 

Seria a IX-a

Sticla Arieşul Turda  –  CS Ocna Mureş

Unirea Dej  – Sănătatea Cluj-Napoca

CSO Cugir  –  Unirea 1924  Alba Iulia

CS Hunedoara  – Unirea Ungheni

Industria Galda  –  Avântul Reghin

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago