Fotbal, Liga a III-a. Egaluri pentru echipele hunedorene

Nicolae Gavrea

În etapa de la finalul săptămânii, cele două echipe hunedorene din Liga a III-a au jucat în deplasare. Ambele au reuşit să se întoarcă acasă cu câte un punct, în urma remizelor obţinute pe terenurile adversarelor.

Fortuna Becicherecu Mic – CS Hunedoara 2-2 (1-1)
Fortuna Becicherecu Mic, adversara hunedorenilor de vineri este o echipă mult mai cunoscută în fotbalul românesc, formaţie care reprezintă fără îndoială revelaţia acestui sezon, cu o singură înfrângere (şi aceea în faţa Craiovei) în primele 12 etape de campionat. În cele din urmă meciul s-a terminat la egalitate, 2-2, după un joc cu răsturnări de scor, destule evenimente şi multe ratări imense.
CS Hunedoara a deschis scorul foarte repede. În chiar primul minut de joc, balonul centrat din corner de Burlacu l-a găsit pe Daniel Creciunesc demarcat în careu şi acesta a trimis mingea în plasă. Replica gazdelor a venit în scurt timp şi în min. 8, Soare a egalat, transformând impecabil o lovitură liberă de la 16 metri, fază la care Ciucurescu a văzut direct cartonaşul roşu. Egalitatea s-a menţinut pe tabelă până la finalul primei reprize.
După pauză, gazdele au avut câteva ocazii bune de a înscrie, dar hunedorenii s-au apărat bine, ba chiar au avut câteva acţiuni spre poarta echipei gazdă. Fortuna Becicherecu Mic a trecut în avantaj în min. 70, prin golul înscris de către Bîrză, însă chiar şi în inferioritate numerică hunedorenii au dominat partida. Bloj a fost cel care a stabilit scorul final la capătul unui contraatac bine coordonat de către Vasinc, vârful hunedorean fiind la acest joc coordonator şi servant.
Hunedoara se întoarce acasă după acest meci cu un punct preţios obţinut pe terenul unei echipe aflate pe val, dar se putea chiar mai mult din această partidă, aşa cum a declarat Raul Spătaru, antrenorul hunedorean, la finalul jocului.
CS Hunedoara: Dumitrescu – Ciucurescu (eliminat min. 8), Kovacs, Ionică, Trăşcan – Bloj (min. 65 Radicof), Marinca, D. Creciunesc, Scarlat (min. 60 Iacob) – Burlacu (min. 70 Cr. Creciunesc), Vasinc (min. 88 Licu).

ACS Poli Timişoara – LPS Cetate Deva 1-1 (0-1)
Cele două echipe care s-au înfruntat la Timişoara pe Stadionul „Electrica” se află în zona fierbinte a clasamentului din seria a patra şi sunt în căutare de puncte. Aflaţi pe loc de retrogradare înaintea acestei etapei, devenii au întâlnit penultima clasată ACS Poli, fosta formaţie a actualului antrenor de la LPS Cetate Deva, Ştefan Nanu. Devenii au fost din nou cei care au confirmat faptul că joacă mult mai bine la meciurile din deplasare decât la cele de pe teren propriu şi au revenit acasă cu un punct din această deplasare.
Deoarece portarul Apostol a fost suspendat pentru acest joc, după ce a fost eliminat în meciul de la Cermei, în poarta celor de la Cetate Deva a revenit Manea. El a apărat şi un penalti în ultimele minute de joc, păstrând un punct în contul formaţiei sale. O absenţă importantă la această întâlnire, care a contat foarte mult, a fost cea a lui Jude, nerefăcut după o accidentare.
În prima repriză s-a consemnat o dominare a oaspeţilor, cu ocazii ale lui Bârzan, Ţoiu, Roncea şi Lupu în două rânduri, la cea din min. 21 balonul lovind bara porţii lui Popeţ. Portarul lui Poli a fost învins în min. 38, când a pierdut o minge în propriul careu, a faultat, şi Ţoiu a transformat penaltiul, mijlocaşul Devei ajungând cu această reuşită la cinci goluri în actualul campionat.
În partea secundă gazdele au egalat prin experimentatul Velcotă, introdus după pauză, care a trimis – şi cu puţină şansă – din marginea careului pe lângă Manea. În min. 60, şutul lui Bârzan, de la 22 de metri, s-a oprit în transversală, la o fază în care Popeţ era bătut, portarul lui Poli a mai scos o minge grea, chiar de lângă bară, după care la un henţ în careul oaspeţilor Manea a respins lovitura de la 11 metri executată de Velcotă. Roncea putea aduce victoria echipei devene în cel de-al patrulea minut de prelungiri, dar timişorenii au avut din nou şansă şi au scos de pe linia porţii.
Antrenorul Ştefan Nanu a declarat: „Rezultat echitabil, până la urmă. Am întâlnit o echipă bună, care nu îşi merită locul actual din clasament, cu jucători experimentaţi, Oprea, Velcotă, care au evoluat în eşalonul superior. Să nu uităm nici că Poli a învins aici la Timişoara echipe ca Horezu şi Hunedoara. Puteam să şi pierdem, ei au avut penalti pe final de meci, puteam să şi câştigăm, pentru că în minutul 94, la ultima fază, mingea trimisă de Roncea a fost scoasă de pe linia porţii. Noi am avut şi două bare, ne-am creat şi alte ocazii de gol. Am făcut o primă repriză bună, a doua mai puţin bună… Ne aşteaptă trei meciuri grele, cu Crişul, Becicherecu şi Pecica, din care trebuie să scoatem cât mai mult. Ne propunem ca până la sfârşitul turului să facem 18-19 puncte. În iarnă trebuie să ne întărim lotul, avem nevoie de un vârf de atac şi de jucători cu experienţă, pentru că asta ne lipseşte acum, experienţa.”
LPS Cetate Deva: Manea – Kelemen, Radak, Bogdanovici, Doboş – Ţoiu, Roncea, Bîrzan (min. 89 Preda) – Iana (min. 58 Marton), Lupu, Chivu (min. 44 Tătulea, min. 75 Cocan).

Clasament:
1. U Craiova 1948 SA    12   10   2    0    27-  7     32
2. Progresul Pecica        12    6    4    2    21-12    22
3. Crişul Chişineu Criş   12    6    3    3    18-15    21
4. CSC Ghiroda şi Giar   12    6    1    5    25-15    19
5. Şoimii Lipova             12     5    4    3    21-12    19
6. CSC Dumbrăviţa        12    5    4    3    23-15    19
7. Fortuna Becicherecu  12    4   7    1    20-14    19
8. Viitorul Dăeşti            12    5    3    4    28-29    18
9. Flacăra Horezu           12    5    2    5    14-12    17
10. CS Hunedoara           12    5    1    6    21-23    16
11. Naţional Sebiş           12    4    2    6    21-25    14
12. Gloria Lunca Teuz     12    2    6    4    18-21    12
13. LPS Cetate Deva        12    3    3   6    12-17    12
14. ACSO Filiaşi               12    3    2   7    18-28    11
15. ACS Poli Timişoara   12    2    2   8    11-29      8
16. Gilortul Cărbuneşti   12    1    2   9       7-31     5

Un gând despre „Fotbal, Liga a III-a. Egaluri pentru echipele hunedorene”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.