Categories: Sport

Fotbal, Liga a III-a. CS Hunedoara a câştigat derbiul judeţean

Nicolae Gavrea

Mult aşteptata întâlnire dintre cele două formaţii din judeţul Hunedoara, care activează în Liga a III-a de fotbal, seria a patra, LPS Cetate Deva şi CS Hunedoara, programată vineri pe terenul din reşedinţa de judeţ, a fost tranşată de către formaţia oaspete, care a gestionat mai bine timpul, ocaziile şi rezultatul de pe tabela de scor.

Echipa din municipiul de pe Cerna a venit la Deva, însoţită fiind de o serie de susţinători, printre aceştia fiind chiar şi edilul oraşului, Dan Bobouţanu, venit împreună cu mai mulţi consilieri locali. Prezenţa lor le-a purtat noroc jucătorilor hunedoreni, care la final şi-au trecut în cont o victorie de palmares.
Nu a trecut un minut de la debutul jocului de vineri şi oaspeţii au deschis scorul, practic, la prima atingere de balon: imediat după lovitura de debut a partidei, Iacob a făcut o cursă pe dreapta, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă şi apoi a şutat sec din colţul careului mare în colţul lung al porţii devene, fără vreo reacţie din partea fundaşilor sau a portarului Manea.
Gazdele şi-au revenit rapid din şoc şi imediat au răspuns cu o acţiune de atac: la un corner executat de Tătulea mingea a ajuns la Marton, care din careul mic a reluat direct în portarul hunedorean, Raţ. A urmat o perioadă de tatonare, în care pentru deveni am mai notat o lovitură liberă de la 25 de metri executată de Bîrzan, dar peste poartă, o centrare tot din lovitură liberă a lui Tătulea, pentru Jude, care a trimis cu capul pe lângă poartă şi o preluare greşită a lui Roncea în careul advers.
Spre stupoarea fanilor deveni prezenţi în tribună, elevii lui Raul Spătaru au mai înscris încă odată. În min. 29 Iacob a centrat de pe dreapta, balonul a ajuns la Bloj, care de la 20 de metri lateral stânga a reluat imparabil, executându-l pe Manea. Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie bună a devenilor, dar Roncea a ratat intercepţia balonului şi Raţ a recuperat salvator.
În repriza secundă, elevii lui Ştefan Nanu au jucat mai bine şi au avut mult mai multe ocazii de a înscrie, însă mingile înalte au fost aproape în totalitate recuperate de către fundaşii centrali hunedoreni iar intervenţiile portarului Raţ au fost inspirate. Totuşi, în min. 58 deveanul Marton a scăpat în poziţie centrală în careu şi a fost faultat fără dubii de Scarlat, iar penaltiul a fost transformat cu siguranţă de Ţoiu. Din acest moment LPS Cetate a căutat cu insistenţă egalarea, finalul de meci aparţinându-le, dar hunedorenii au scăpat cu faţa curată. Scor final LPS Cetate Deva – CS Hunedoara 1 – 2 (0 – 2).
Imediat după joc, antrenorul devean Ştefan Nanu a declarat: „Au fost două reprize diferite. În prima am comis două greşeli pe pasă lungă, la mingea a doua, iar ei au ştiut cum să profite şi ne-au înscris două goluri. Am făcut o primă repriză proastă, chiar foarte proastă. S-a văzut absenţa lui Radak (n. red: suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene) din primul 11, din punctul meu de vedere el a fost cel mai bun om din apărare în meciurile de până acum. A şi venit primul gol prea repede, iar jucătorii mei au acuzat şocul. Sunt şi foarte tineri, sunt mulţi copii în echipă şi nu pot să fiu supărat pe ei. Trebuie să avem răbdare, pentru că valoare există, ştiţi cum s-a format această echipă, cu două săptămâni înainte de începerea campionatului.
La pauză am discutat cu ei, le-am spus cum să joace pe respingere, le-am explicat că trebuie să punem mingea jos şi băieţii au înţeles. În repriza a doua am fost peste ei, ne-am şi creat destule situaţii de a înscrie. Ne aşteaptă acum două meciuri în deplasare, la Cermei şi la Timişoara, din care trebuie să aducem puncte, pentru că s-au adunat deja patru etape la rând fără punct obţinut.”
Raul Spătaru, tehnicianul principal al hunedorenilor: „Sunt bucuros că am obţinut cele trei puncte şi ne-am atins obiectivul. Am făcut un joc bun, mai ales în prima repriză. În repriza a doua ei ne-au dominat teritorial, au avut şi ocazii. Avem o echipă tânără, media de vârstă e undeva la 22 de ani, sper să creştem de la joc la joc. Să nu uităm nici că ne-au venit mulţi jucători noi în această vară, care au trebuit integraţi în echipă. Mă bucur că am mai recuperat din jucătorii accidentaţi. Marinca, de exemplu, a jucat astăzi după un singur antrenament. Chiar şi cu această victorie nu putem sta liniştiţi. Este o serie foarte echilibrată, am mai spus-o, dacă pierzi două meciuri la rând ajungi pe locul 15, pe când dacă le câştigi eşti în primele cinci. Cu victorie la Timişoara noi eram acum pe locul trei. Etapa viitoare jucăm acasă cu Chişineu Criş, un meci greu, vom întâlni o echipă matură.”
În clasament, CS Hunedoara se află pe locul 9 cu un total de 15 puncte acumulate iar LPS Cetate Deva pe locul 14 cu doar 8 puncte la total.
LPS Cetate (antrenor Ştefan Nanu): Manea – Kelemen, Jude, Bogdanovici, Doboş – Bîrzan, Ţoiu, Roncea – Lupu (82 Cocan), Marton, Tătulea (30 Chivu)
CS Hunedoara (antrenor Raul Spătaru): Raţ – Cr. Creciunesc, Ionică, Kovacs, Scarlat – Marinca, R. Cristian (84 Radicof) – Iacob (89 Kocsis), Burlacu (74 Bobină), Bloj – Vasinc (72 Licu).

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Felicitari Hunedoara!!!
    Desi au fost dezavantajati clar de arbitrii Hunedoara a reusit sa castige!Daca nici cu combinatii nu poti sa castigi un meci inseamna ca esti slab de tot!

  • De vre-o 2 luni ii dezastru la LPS.Nu stiu ce oameni au venit la conducerea echipei dar nu se poate,juniorii incep sa plece pe la alte cluburi din cauza neseriozitatii iar echipa de liga 3 a reusit uriasa performanta de a face 8 puncte in 10 etape.
    Intradevar,vara asta au venit niste "profesionisti" la echipa,se vede:))

  • De 2 luni la clubul asta se merge din rau in mai rau,multe din lucrurile bune care s-au introdus in ultimii 2 ani au inceput sa dispara si multi parinti ne gandim sa ne mutam copii la alte cluburi...
    Echipa de liga III-a merge in cap dar antrenorul are salar de zeci de mii de lei si juniorii nu primesc masa dupa meci...
    Vai de voi,ati reusit sa distrugeti o echipa in nici macar 2 luni,sunteti "profesionisti" adevarti

  • Bravo Hunedoara!!!I-am batut cu tot cu arbitrii,s-a furat pe fata si totusi am reusit sa-i batem!Felicitari Raul Spataru!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago