Categories: Sport

FOTBAL. Echipa naţională are probleme… Le-a descoperit acum şi Iordănescu

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu (foto), a declarat, după ce a fost re­confirmat în funcţie de Comitetul Exe­cutiv al Federaţiei Române de Fotbal, că a identificat 5 probleme la echipa na­­ţio­nală pe care speră să le remedieze.

Contract prelungit
„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează şi, la fel ca şi până acum, promit să pun în slujba echipei na­ţionale toate cu­noştinţele mele şi tot ce am eu mai bun ca să reuşim să ne atin­gem obiec­tivul. Am iden­tificat cinci proble­me pe care le avem şi sper să le reme­diem sau să le di­mi­nu­ăm efec­tele. Un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaţionale ale jucătorilor români la echipele de club”, a spus selecționerul.
„Cred că am reuşit să punem fun­daţia la procesul de reconstrucţie, cu jucători tineri, mulţi proveniţi de la Under21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranţe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul ele­mentelor bune şi să le dez­voltăm”, a declarat selec­țio­nerul echipei națio­nale.
Federaţia Română de Fotbal a anunţat, că Edward Iordănescu va con­tinua la con­du­ce­rea echipei na­ţio­nale, con­tractul său fiind pre­lun­git până la finalul pre­li­mi­na­riilor Campio­natului Euro­pean din 2024. În even­tua­litatea ob­ţi­nerii ca­lificării la EURO 2024, contractul se va pre­lungi automat pentru tur­neul fi­nal. Se­lec­ţio­nerul echipei na­ţio­nale de fotbal a României afir­mase, după ce prima re­pre­zen­tat­i­vă a în­che­iat pe ul­timul loc al grupei în Liga Naţiunilor, că este nevoie în mod „obligatoriu” de o reconfirmare a sa în funcţie din partea conducerii Federaţiei Române de Fotbal având în vedere că nu şi-a în­deplinit primul din obiectivele stabilite în contract. Ulterior, Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis să propună con­ducerii fe­de­ra­ţiei continuarea co­la­bo­rării cu se­lec­ţionerul echipei na­ţionale, Edward Iordănescu, ceea ce s-a si întâmplat.
România a terminat Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Na­ţiunilor pe ultimul loc în clasament, în spatele na­ţionalelor din Bosnia Herţe­govina, Finlanda şi Muntenegru, retrogradând în Liga C (a treia valorică).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago