Actualitate

Fostul şef al IPJ Hunedoara l-a dat în judecată pe un ziarist din Valea Jiului, cerându-i daune de 200.000 euro. Comisarul şef Liviu Dumitru pierde în faţa jurnalistului Robert Vagner

Sorina Popa

Ieri, jurnalistul Robert Vagner (foto sus) a obţinut o primă victorie în procesul pe care fostul şef al IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru (foto jos) i l-a intentat, cerându-i acestuia şi firmei pe care o conduce, despăgubiri de 200.000 de euro.

”A vrut să se răzbune pe mine!”
Ieri, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au respins acţiunea civilă formulată de Liviu Dumitru. Acesta poate să facă apel, care va fi judecat la Curtea de Apel Alba Iulia.
Comisarul şef Liviu Dumitru l-a acţionat în instanţă pe jurnalistul Robert Vagner, după ce acesta a publicat pe site-ul său de ştiri mai multe articole, dar şi înregistrări audio în care scotea în evidenţă nereguli petrecute la IPJ Hunedoara. Fostul şef al IPJ Hunedoara i-a cerut lui Vagner 100.000 de euro, iar firmei acestuia, tot 100.000 de euro, daune morale.
”Este o decizie corectă a instanţei. Nu am crezut niciodată că voi fi dat în judecată de către cineva despre care am scris pe site-ul meu. Cum poate omul acesta să le predea unor elevi care vor să ajungă poliţişti? (n.r.-Dumitru este directorul şcolii de agenţi de poliţie din Cluj Napoca). Am rămas şocat când am aflat că mi-a cerut 200.000 de euro daune morale. Dacă eram într-o ţară normală nu s-ar fi întâmplat aşa ceva. A vrut să se răzbune pe mine (n.r.-Liviu Dumitru), de aceea m-a purtat prin instanţe aproape doi ani. Din păcate, am avut din această cauză, probleme la serviciu. Dar, ceea ce am scris este adevărat. Am avut curajul să scriu articolele respective. Am aşteptat decizia instanţei. Familia mea, copiii mei au avut de suferit în tot acest timp în care s-a judecat dosarul. Este trist că se întâmplă aşa ceva”, a declarat jurnalistul Robert Vagner pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

”Mi-au afectat viaţa personală”
Comisarul şef Liviu Dumitru a declarat, la un termen al procesului cu Robert Vagner, că „întrucât articolele erau trecute la rubrica de anchete, trebuia să fiu întrebat înainte să fie publicate. Mi-au creat un disconfort major, mi-au afectat viaţa personală, imaginea în societate şi autoritatea în instituţie.” În total, Dumitru a identificat 10 articole pe site-ul lui Vagner care i-au prejudiciat imaginea, conform celor afirmate de el.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Acest militian de carton (uns sef de excrocul de molot) este o jigodie ordinara. Este un dictator, afemeiat si un spagar. 99 la suta din politistii hunedoreni se bucura ca s-au scapat de el. Nu are ce cauta in Politia Romana. Este un plagiator nenorocit. Mult succes pe mai departe Robert Wagner.

  • Câtă smardoială de după un ecran de telefon... Măi Aristică,aka Virgil, eu sunt de parere ca esti un mare imbecil! Si cu aceasta remarca ma opresc.

  • Liviu Dumitru a fost pana acum cel mai bun sef de Inspectorat .
    Rezultatele lui au confirmat iar unele comentarii tendențioase nu pot sterge activitatea sa.
    Felicitări Liviu Dumitru pentru ce ai facut si ceea ce faci.

  • Asta se intamplă când jurnaliștii, improască cu rahat numai sa-și facă articolul.
    Se nasc comentarii de la toti frustrații.

  • Cred că este atât de ușor sa arunci cu noroi în cineva încât chiar oricine o poate face. Pot să spun și să certific că fostul șef al inspectoratului de poliție al județului Hunedoara, Liviu Dumitru, este un om de onoare, care are realizări și mai cred că până la această ora a fost cel mai bun sef de inspectorat ce l-a avut județul Hunedoara.
    În același timp dacă acest domn Vagner care a scris imflorituri la adresa d-lui Dumitru de dragul de a i se vizita site-ul, nu cred că trebuie să i se dea atât de mult credit.Nu a demonstrat nimic. Punct.
    Respect Liviu Dumitru!

  • Acest derbedeu a cauzat Statului Roman o paguba de 500.000.000 ROL si 16.000 euro pentru retinerea fara drept a cetateanului român Bota Pompiliu! Vad ca sunt si laudatori care il considera profesionist!

  • Foarte profesional si "academic" comentariul dumeavoastra domnule Bota.
    Oare este vreo mizerie in care sa nu va fi bagat? Barou nelegal, asumarea siglei clubului Steaua Bucuresti, etc.
    Respect Pompiliu Bota?

  • Dupa sute de reportaje si zeci de emisiuni realizate ca jurnalist (din 1992), cu subiecte legate de Politie, spun cu realism si responsabilitate: DA, Liviu Dumitru este unul dintre politistii dedicati meseriei pe care si-a ales-o si ramane unul dintre cei mai buni sefi de Politii judetene din tara!
    Este nedrept ce i se intampla...
    SI datorita lui Politia hunedoreana este respectata (o arata sondajele) dar, totodata, sa nu uitam ca politistii nu sunt 'iubiti" de cei care "au calcat pe bec"( se vede din unele comentarii la acest articol).
    Sunt multe de spus. Il astept pe comisarul sef Liviu Dumitru la o emisiune de televiziune pentru a discuta despre munca in politie, in general.
    In final mai completez ca, din discutiile pe care le am cu colegii din Cluj, hunedoreanul Liviu Dumitru se bucura de respect si pentru activitatea de la catedra, la Scoala de Politie din Cluj Napoca!
    Felicitari, Liviu Dumitru!

  • Domnilor pupincuristi nu stiti ce vb. A-ti lucrat cu el ? Eu da. E o jigodie. Razbunator, functii date celor care ii umpleau portbagajul, slugaroi politic( molot, bobora , etc). Intrebati-l cu cite colege si-a inselat sotia. Si-a angajat toate rudele in Politie. Ar mai fi multe de zis, dar ma opresc ca imi este scirba.

  • Corina, in primul rand nu ai scris corect (ai cam lipsit de la orele de gramatica), asa ca ce pretentii ar avea colegii si sefii tai de la tine?
    In al doilea rand, te ascunzi dupa un prenume fals.
    Si nu in ultimul rand, ce treaba ai tu cu viata personala a cuiva?
    Sunt sigura ca in urarile de Craciun o sa le spui tuturor: "sa fim mai buni, mai intelegatori, mai omenosi,etc". Din partea ta este blablabla. Arunci cu venin din frustrare!Pacat...
    Sarbatori linistite!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago