Categories: ActualitateFlash

Foste puncte termice, adăposturi pentru boschetari şi maidanezi

Dana Istudor

Ateliere, depozite, service auto, sau focare de infecţii, în aşa ceva s-au transformat fostele puncte termice din Valea Jiului.

După ce în majoritatea oraşelor din Valea Jiului s-a renunţat la încălzirea pe bază de cărbune, punctele termice care nu demult dirijau agentul termic în apartamentele oamenilor au fost rând pe rând, desfiinţate.

În Uricani, nici un punct termic nu a mai funcţionat de aproximativ patru ani, deoarece oamenii au ales alte modalităţi de a-şi încălzi apartamentul. În tot acest timp, clădirile respective au rămas în paragină, iar acum sunt adevărate focare de infecţie, în care şobolanii, câinii şi alte animale şi-au găsit adăpostul. Însă, situaţia se poate schimba, toate cele trei puncte termice vor intra într-un proiect de renovare, iar pe viitor, vor servi din nou la încălzirea locuinţelor.

„Conform unui proiect al primăriei, cele trei puncte termice dezafectate vor fi transformate în centrale termice pe gaz. Acele centrale termice vor fi supuse unui proiect amplu de renovare, iar în viitor, vor reprezenta o alternativă pentru încălzirea centrală. Nici un punct termic din Uricani nu a fost vândut şi nici nu va fi, le păstrăm, pentru că în viitor, sigur vor fi folositoare”, a declarat primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Petrila. În cel mai estic oraş al Văii Jiului, situaţia punctelor termice este catastrofală. Din 11 puncte termice, câte au fost iniţial, doar unul singur mai poate îndeplini această funcţie. În rest, toate au fost fie abandonate, fie vândute, pentru a fi transformate în altceva. Este vorba de Centrala termică nr. 1, care deşi a fost renovată şi este în stare de funcţionare, este şi ea pe punctul de a fi abandonată sau vândută.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago