Categories: ActualitateFlash

Fost miner din Valea Jiului, arestat pentru finanţarea terorismului

Dana Istudor

Un fost miner din Valea Jiului a fost arestat în Italia, pentru că a făcut parte dintr-o reţea de trafic de persoane, iar banii rezultaţi ar fi ajuns să finanţeze reţelele teroriste islamiste.

Împreună cu complicii săi

Valentin Stelian Burtea a fost reţinut alături de alţi patru complici şi se află în arestul poliţiştilor italieni. Burtea, în vârstă de 41 de ani, împreună cu alte patru persoane: afganul Sharif Ahmadzi (27 de ani), pakistanezul Zaman Maroof (32 de ani), albanezul Hazis Shahini (31 de ani) şi Babar Fazal (rezident în Marea Britanie), au fost arestaţi de Garda Financiară din Milano, în urma unei anchete începute încă din 2007. Burtea locuia în municipiul Petroşani, a fost căsătorit şi are un băiat, iar în ţară n-a avut probleme cu legea, spun apropiaţii lui. În urmă cu 10 ani, soţia lui a divorţat de el. Ţinea legătura cu fostul soţ pentru copil, iar ultima dată când a vorbit cu el a fost în urmă cu o lună de zile, când l-a sunat pe băiat din Anglia.

Trafic de persoane

Minerul suspectat de terorism trăia cu o altă femeie de circa doi ani şi locuia într-un apartament cu trei camere în Petroşani. La locuinţa unde are domiciliul, n-a mai fost nimeni de multă vreme spun vecinii, care ştiau că este plecat la muncă în Italia, împreună cu a doua soţie şi nu l-au mai văzut de circa un an de zile. Fostul miner, alături de cei patru complici este acuzat de trafic de persoane din Afganistan către Italia, Franţa, Belgia şi Marea Britanie, tranzitând Turcia şi Grecia. Fondurile obţinute de grupare erau folosite, susţin autorităţile italiene, pentru finanţarea terorismului internaţional şi atacurilor comise de insurgenţi în Afganistan şi Irak.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago