Categories: ActualitateFlash

Florin Oancea, executat silit, din nou

Carmen Cosman

Bunurile familiei preşedintelui PNL Deva, Florin Oancea (foto), sunt scoase la vânzare, în contul unui credit pe care acesta nu l-a achitat. Pentru o datorie de aproape 295.000 de euro, acumulată de preşedintele PNL Deva, Florin Oancea, BRD Groupe Societe Generale va executa silit,  două terenuri.
 

Licitaţiile, pe 26 august
Potrivit anunţului de vânzare, executarea silită a fost încuviinţată de Judecătoria Deva, iar datoria totală este de 294. 917. 10 euro, din care 15.870.12 euro reprezintă dobânzile, iar diferenţa este creditul propriu zis, contractat de Oancea. Primul teren scos la vânzare la un preţ de strigare de 205.702 de lei fără TVA este situat în zona Bejan şi are o suprafaţă totală de 5.200 de metri pătraţi. Al doilea teren, de 800 mp, se află în zona Zăvoi, iar preţul de pornire a licitaţiei a fost stabilit pentru suma de 769 268 de lei, fără TVA.
Ambele licitaţii au fost programate pentru data de 26 august a.c., la ora 13.00, iar după vânzarea terenurilor, executorul judecătoresc speră să încaseze şi cheltuielile de executare, calculate la aproape 19.000 de lei.

În discuţii cu reprezentanţii băncii
În schimb, până la data în care va avea loc licitaţia, Florin Oancea speră, la rândul lui, să se înţeleagă cu banca creditoare cu privire la o refinanţare. Oancea a declarat că a contractat creditul în anul 2007, când putea plăti ratele din chiriile încasate pe două spaţii. Între timp, explică preşedintele PNL Deva, situaţia s-a schimbat şi a renegociat de trei ori chiriile, în jos, iar unul dintre spaţii a fost nevoit să îl vândă. „Sunt în negocieri cu banca pentru o refinanţare, în aşa fel, încât să obţin repunerea pe curent a creditului contractat. Discuţiile sunt destul de avansate, iar interesul este, până la urmă, comun”, a declarat Florin Oancea. El spune că, în 2007, când a contractat creditul de la BRD, banca a făcut analiza veniturilor şi a garanţiilor, în baza căreia s-au dat banii, dar situaţia s-a modificat între timp.
Nu este pentru prima dată când Oancea este executat silit. În luna noiembrie a anului trecut, de exemplu, Direcţia Generală a Finanţelor Hunedoara a vândut la licitaţie un autoturism BMW X5, care aparţinea uneia dintre firmele lui, pentru suma de 152.000 de lei, cu tot cu TVA. Firma Dariane Instal Deva, care aparţine fostului viceprimar, a fost executată silit pentru datorii în valoare de 676.124 de lei, împreună cu penalităţile de întârziere.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • nu mai stii ce dracu sa crezi ,ori ziaristi sint nebuni ori banca ori eu ca nu inteleg,adica in ZAVOI a juns terenul la 223E/Mpatrat cind anul trecut se vindea cu maxim 90E SA VAD EU CINE DRACUL IL CUMPARA.dar mai stii E .udrea cum a scapat de banca cu o vinzare la fel.vedeti cum nu mai este vice primar nu mai merg afacerile asa se intimpla la toata lumea nu numai lui. de aia se dau de ceasul morti sa ii alegem ,doar nu v-ati inchipuit ca pentru binele nostru, e singurul mod sa se imbogateasca,parca nu ii ia dracu pe toti la fel,mare semn de prostie si de ingustime este alergarea asta dupa bogatii.

  • In afara de postura de "rau-platnic", un model nedemn de urmat pentru cetatenii urbei, acest OANCEA, aspirant infocat pentru sefia orasului, mai este "bantuit" si de FALSUL-PRIVIND IDENTITATEA (cand si-a trimis soferul in locul sau la examene), fapta, care in CODUL PENAL capitolul III, art.293 prevede pedeapsa cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani! Daca a scapat de urmarile faptei sale, mai mult ca probabil este convins, ca poate face orice, legal sau ilegal (pentru el, se vede ca e "totuna"), fara sa fie tras la raspundere! Numai asa se explica INVERSUNAREA cu care actioneaza sa ajunga viceprimar iar apoi, din partea USL-ului, sa se instaleze in fruntea DEVEI! USL-ul, cu astfel de oameni ca :OANCEA, BORBEANU,..( propulsati in frunte la nivel local), are numai de pierdut! RUSINE USL-ului ca incurajeaza si sustine IMORALITATEA!!! Cetateanul simplu va decide anul viitor cui ii va mai acorda increderea ! TRECUTUL nu dispare asa cum isi doresc unii!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago