Categories: ActualitateFlash

Firma lui Rudeanu încasează 50.000 de euro pe lună de la SNÎMVJ

Natalia Bumbac

Odată cu declanşarea anchetei penale faţă de hunedoreanul Ionuţ Rudeanu, a ajuns în atenţia publică o serie de contracte pe care firma acestuia, Axis Corporate Security, le are cu instituţii şi societăţi de stat. Unul dintre ele este şi contractul pe care firma de protecţie şi pază a ginerelui lui Vasile Blaga l-a încheiat cu Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ), de unde încasează aproximativ 50.000 de euro pe lună pentru serviciile prestate.
Contractul dintre SNÎMVJ şi firma lui Ionuţ Rudeanu a fost încheiat anul trecut, pentru o perioadă de trei ani şi a fost atribuit în urma unei licitaţii publice, susţin reprezentanţii firmei care administrează minele neviabile din judeţ. „Este vorba de un contract cadru încheiat în 8 ianuarie 2014, când pe bază de licitaţie a fost câştigat de firma Axis Corporate Security. Acesta a fost semnat pentru o perioadă de trei ani cu contracte subsecvente pentru fiecare an. Valoarea totală a contractului pentru cei trei ani este de 6.600.000 de lei (n.r. 1,5 milioane de euro). Serviciile de protecţie şi pază sunt asigurate în prezent de către firma SC Team Guard SRL din Târgu-Jiu, după ce au fost subcontractate de la societatea Axis Corporate Security, care a câştigat licitaţia. Valoarea contractului pentru asigurarea serviciilor de protecţie şi pază pentru anul în curs este de 2.800.000 de lei (n.r. 630.000 de euro)”, a afirmat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.
Acesta s-a declarat mulţumit de modul în care sunt păzite obiectivele SNÎMVJ, susţinând că pe parcursul acestui an nu s-a furat nimic din patrimoniul firmei. A fost un singur caz anul trecut, când din proprietatea SNÎMVJ au dispărut nişte componente de la instalaţiile electrice, bunuri pentru care firma de protecţie şi pază a lui Ionuţ Rudeanu a fost dată în judecată pentru recuperarea pierderilor. Directorul general al SNÎMVJ a adăugat că au restanţe la plata serviciilor de protecţie şi pază, acestea nefiind achitate de trei luni.
Reamintim că Ionuţ Rudeanu a fost arestat preventiv din 22 mai de Tribunalul Bucureşti, decizia fiind menţinută şi de Curtea de Apel Bucureşti în urma soluţionării contestaţiei. Acesta este acuzat de evaziune fiscală, prin neplata taxelor şi impozitelor către stat, valoarea prejudiciului fiind estimată la 600.000 de euro.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

18 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

18 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

18 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

18 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

18 ore ago