Fiind încolţit în maşina furată, un adolescent din Hunedoara: A rănit un poliţist şi a avariat mai multe autoturisme, în încercarea de a scăpa

Maximilian Gânju

Un adolescent de 16 ani, din Hunedoara, a făcut prăpăd în Petroşani, după ce poliţiştii l-au încolţit pentru că furase o maşină. Minorul a încercat să scape şi a lovit un agent de poliţie.

A ajuns cu maşina în Petroşani
Potrivit anchetatorilor, adolescentul a furat autoturismul, o Skoda Octavia, profitând de faptul că a fost lăsat de proprietar, o femeie din Hunedoara, cu cheile în contact. Poliţiştii au dat maşina în urmărire pentru a-l prinde pe hoţ, iar ieri au reuşit să pună mâna pe el. Un agent al Biroului Rutier Petroşani, aflat în timpul liber, a observat că maşina furată era parcată pe o stradă din Petroşani. Poliţistul şi-a chemat colegii în ajutor pentru a pune mâna pe hoţ. Când echipajul s-a apropiat de autoturism, adolescentul aflat la volan a demarat în încercarea de a scăpa de oamenii legii, a avariat două maşini aflate în apropiere şi s-a oprit într-un gard. Un ofiţer din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale a fost târât câţiva metri şi rănit la mână, după s-a prins de portieră, în încercarea de a-l opri pe hoţ. Adolescentul a coborât din autoturism şi a încercat sa fugă, însă a fost prins şi imobilizat de poliţişti. Tânărul este cercetat pentru furt calificat, conducere fără permis, distrugere şi ultraj.

Alţi patru hoţi de maşini au fost prinşi în flagrant
Poliţiştii din Valea Jiului au pus mâna pe o altă grupare formată din patru copii care se ocupau cu furtul de maşini. Minorii au vârste cuprinse între 12 şi 17 ani şi au furat două autoturisme pentru a se plimba prin Valea Jiului. Poliţiştii vulcăneni au fost sesizaţi de către proprietar cum că i-a fost furată maşina parcată în faţa blocului. Cei patru minori au fost prinşi pe D.N. 66 A, în zona Uzinei Paroşeni, chiar după ce abandonaseră autoturismul, iar la vederea poliţiştilor au încercat să fugă spre municipiul Lupeni. „În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei patru, minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, toţi din municipiul Lupeni, au sustras, de pe raza municipiului Lupeni, un autoturism cu care s-au plimbat prin municipiul Vulcan, iar după ce au rămas fără combustibil au abandonat maşina şi au sustras de pe Aleea Crizantemelor, din Vulcan, un alt autoturism, cu care au încercat să se deplaseze în localitatea de domiciliu”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Minorii sunt cercetaţi pentru furt calificat şi conducere fără permis.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.