Festivalul “Opera Nights” s-a deschis cu o gală de Verdi și Wagner

     Cea de-a treia ediţie a Festivalului “Opera Nights” s-a deschis miercuri seara în spaţiul Esplanadei Lapidarium, de la Palatul Magna Curia, din Deva, peste 500 de melomani delectându-se, pentru mai bine de două ore, cu o gală ce a inclus arii din opere celebre de Verdi şi Wagner.

Prima seară a festivalului a fost onorată de prezenţa Principelui Radu al României şi de ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, Jadranka Sturm Kocjan.

”Opera Nights a ajuns la ediţia a treia şi a devenit un festival internaţional. Este o ediţie care se desfăşoară în premieră, la Deva şi Hunedoara. Sunt două oraşe care trebuie să înveţe să conlucreze pentru a reuşi să organizeze evenimente culturale de anvergură’, a declarat directorul festivalului, Alexandru Gruian.
În faţa unui public avizat, care a aplaudat minute în şir, s-au prezentat artişti din România, Japonia, Spania, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova, acompaniaţi de orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa. Aceştia au cântat arii şi lieduri de Verdi şi Wagner, marcând astfel faptul că anul 2013 este dedicat, la nivel mondial, celor doi mari compozitori.
Festivalul va continua joi seara, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unde va putea fi urmărită opera “Trubadurul” de Verdi, iar sâmbătă, în curtea castelului, va fi prezentat spectacolul “Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.
Opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti va putea fi urmărită vineri seara, la Palatul Magna Curia din Deva, iar duminică, în acelaşi loc, este programat spectacolul “My Fair Lady” de Frederick Loewe.
Festivalul “Opera Nights” se va încheia cu Balul Operei care va avea loc luni în Sala Şemineului de la Palatul Magna Curia din Deva.  Toate spectacolele încep la ora 21,00. (AGERPRES)

 

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

5 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

5 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

5 ore ago