Categories: Actualitate

„Traviata” a încheiat festivalul „Opera Nights”

Cristina Ghenea

Cel mai mare festival de muzică clasică în aer liber, din Transilvania, a fost încheiat aseară cu opera, „Traviata”, de Giuseppe Verdi. Acesta a fost dirijat de Koichiro Kanno din Japonia, iar printre interpreţi s-a numărat atât tenorul mexican Hector Lopez, cât şi baritonul bulgar Krum Galabov.

Expoziţie foto şi proiecţii cinematografice
Ineditul festival internaţional „Opera Nights”, desfăşurat în decurs de o săptămână, în curtea interioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara, a fost deschis cu o expoziţie de fotografie. Denumită „Oţel de Hunedoara”, expoziţia a fost realizată de Dan Bera şi Rudolf Hanzelik şi a cuprins peste 120 de fotografii unice. Astfel, cei doi hunedoreni au dorit să ofere publicului o ilustrare a istoriei siderurgiei hunedorene din anul 1890 şi până în prezent. Manifestarea artistică a fost continuată pe parcursul întregii săptămâni cu cea de-a treia ediţie a proiectului „Dracula Nights”, în cadrul căruia spectatorii au avut parte de diverse proiecţii cinematografice.
Gala de operă a festivalului a debutat vineri seară, cu un spectacol al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, din Constanţa. Orchestra şi corul teatrului constănţean au continuat spectacolul şi sâmbătă seara, cu un concert intitulat „Bijuterii muzicale”. Tot sâmbătă, pe scena de la Castelul Corvinilor a evoluat şi maestrul Theodore Coresi, cel care conduce studioul de canto „Opernsanger” din Viena. Festivalul s-a încheiat în aplauzele a sute de spectatori, cu opera „Traviata”, de Verdi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago