Avem intenţie de referendum

Carmen Cosman

Chiar dacă a întâmpinat opoziţia consilierilor judeţeni PDL, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, şi-a susţinut până la capăt intenţia de a organiza un referendum pe tema reorganizării administrativ–teritoriale.

„Certitudini, nu intenţii”
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, nu renunţă la intenţia de a organiza un referendum pe tema propunerii de reorganizare administrativ–teritorială avansată de preşedintele Traian Băsescu. Chiar dacă vineri, acesta a decis revocarea hotărârii privind organizarea referendumului la data de 24 iulie, Moloţ a introdus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare un alt proiect de hotărâre, privind aprobarea intenţiei de organizare şi desfăşurare a unui referendum în vederea consultării cetăţenilor cu privire la desfiinţarea judeţului nostru. Înainte de votarea proiectului, consilierul PDL Marius Constantinescu a precizat că menirea Consiliului Judeţean nu este de a aproba intenţii, ci certitudini. “Nu pot să fiu de acord cu o intenţie de organizare. Eu nu cred că este menirea Consiliului Judeţean să voteze intenţii. Mi se pare forţată idea de a vota o intenţie. Haideţi să ajungem în faza în care vom avea certitudini”, a precizat Constantinescu, numai că a fost repede pus la zid de un alt ales, dar şi de preşedintele CJ Hunedoara, aşa încât Constantinescu a decis să părăsească şedinţa de consiliu.
Iar proiectul a trecut cu 19 voturi “pentru” şi cinci “împotrivă” – ale consilierilor PDL. Mircea Ioan Moloţ a precizat că nu doreşte adoptarea acestui proiect “pentru că ne-a trecut nouă, noaptea, un glonţ prin cap”, ci pentru a respecta legislaţia în vigoare.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cine sa gasit sa ne de-a lectii Molot de la PNL (USL) un fost Turnator al Securitati cel ce a scumpit apa in Valea Jiului (ce ieftina este la Tg.Jiu,Braila,Baia Mare,...)si nu asfalta drumurile judetene din Valea Jiului ca gasea el un motiv sa nu asfalteze doar asa un km doi sa nu bata la ochi.

  • Toata treaba asta costa 2 miliarde de lei ,aveti bani ,sau furati din banii statului,ca sa nu dat-i ajutoare la saraci ?