Categories: ActualitateFlash

Festivalul „Îngerii prieteniei” a adunat 250 de parapantiști din Europa la Măgura Uroiului

De ieri, vineri, 20 iunie, la Măgura Uroiului, de lângă Simeria, parapantiști din întreaga Europă și, firește, din România, participă la o nouă ediție a Festivalul de zbor „Îngerii prieteniei”, care va avea loc pe Măgura Uroiului.

Directorul competiției, Adrian Mitesc, de la clubul Eco EMTREMit, preciza că în jur de 250 de parapantiști vor fi prezenți în acest weekend la acest concurs, care este cotat ca etapă în campionatul național de zbor cu parapanta, fiind acreditat de Federația Aeronautică Internațională (FAI) cu puncte FAI 2. Aceste puncte le pot asigura concurenților accesul la Campionatul Mondial de zbor cu parapanta.Potrivit acestuia, vor participa în concurs peste 50 de piloți acreditați FAI și alți 200 de parapantiști din campionatul național, care vor fi jurizați de cinci arbitri internaționali. Printre numele importante se numără campionul mondial, Goran Turcovic (Serbia), vicecampionul mondial la Concursul Red Bull X-Alps, Toma Coconea, și numărul opt mondial, George Coteț.

Se știe că Măgura Uroiului este unul dintre cele bune locuri din țară pentru zborul cu parapanta. Asta pentru că dealul poate fi folosit pentru zbor, indiferent din ce parte bate vântul. Deși Măgura Uroiului are o înălțime de doar 360 de metri, condițiile foarte bune de zbor au permis unor parapantiști să urce cu parapanta până la 2.000 de metri.

Vineri, concurenții s-au acomodat cu mediul și condițiile de zbor, sâmbătă se va desfășura concursul propriu-zis, iar duminică este programată o zi de carnaval, în care parapantiștii vor zbura costumați în diferite personaje sau obiecte. (Mircea Crivăț)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

3 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

22 de ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

22 de ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

22 de ore ago