Categories: ActualitateUltima Ora

Cetatea Devei, promovată prin muzică

Natalia Bumbac

În perioada 28 – 29 iunie, Deva, va fi gazda unei ediţii a festivalului Pro Istoria Fest. Evenimentul se va desfăşura la poalele cetăţii şi va fi un mix între muzica modernă interpretată de artiştii invitaţi şi parfumul medieval al activităţilor care se vor desfăşura în prima parte a celor două zile.

 Pe 28 iunie publicul va avea ocazia să se întâlnească cu Teatrul pentru copii „Zurli” şi artiştii Matilda Pascal Cojocăriţa, Dinu Iancu Sălăjanu, Andreea Bănică, Connect-R şi Mandinga. Pentru a doua zi de 29 iunie, spectatorii vor putea să asiste la un spectacol al Teatrului de păpuşi „Muşchetarii”. De asemenea, vor mai evolua artiştii Nicoleta Voica, Andra, 3 Sud Est, Vunk şi Holograf.

Pro Istoria Fest este un proiect al Asociaţiei Star Education care a demarat în 2011 cu promovarea cetăţilor Poenari şi Râşnov şi a Curţii Domneşti din Târgovişte. În anii următori a continuat cu cinci alte noi locuri de mare însemnătate istorică din România: Cetatea Enisala, Cetatea Ulpia Traiana Sarmisegetuza, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Sighişoara şi Muzeul Goleşti. Această acţiune îşi propune să pună muzica prezentului în slujba trecutului. Festivalul Pro Istoria Fest este cel mai important festival itinerant de promovare a obiectivelor turistice din România.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

11 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

11 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

11 ore ago