Categories: ActualitateFlash

Femeia care şi-a aruncat copilul nou-născut la gunoi este asistentă medicală. Mama ucigaşă a fost arestată

Oana Mihnea
Maximilian Gânju

Femeia din Petroşani care şi-a aruncat bebeluşul într-un container de gunoi imediat după naştere a fost identificată de oamenii legii. Aceasta se numeşte Arabela Maria Şaran (foto), are 30 de ani şi este asistent medical la spitalul din Petroşani. Din cauza temperaturilor scăzute de afară, fătul a murit, iar macabra descoperire a fost făcută de un om al străzii, care căuta prin gunoaie, chiar în prima zi a acestui an. Pentru fapta ei, tânăra riscă ani grei de închisoare.

Acuzată de omor calificat
Poliţiştii criminalişti din Petroşani au reuşit să o descopere pe mama fără suflet care şi-a aruncat pruncul nou născut într-un container de gunoi, când afară erau -15 grade Celsius, iar mai apoi s-a comportat de parcă nimic nu s-a întâmplat. Femeia este asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi a reuşit să ascundă sarcina. Conform informaţiilor furnizate de Alin Vasilescu, managerul unităţii medicale, Arabela Maria Şaran „a fost angajată ca asistent medical din anul 2006 şi a dat dovadă de un comportament absolut normal la locul de muncă“. În ultima zi din an a fost de serviciu şi după ce şi-a încheiat tura, s-a dus acasă. Înainte de miezul nopţii a născut o fetiţă perfect sănătoasă, de circa trei kilograme, susţin unele surse. Însă, din motive încă neclare, femeia s-a îmbrăcat, a luat copila şi a aruncat-o într-un container de gunoi de la blocurile învecinate. Deşi iniţial poliţiştii au deschis un dosar penal pentru uciderea ori vătămarea nou-născutului săvârşită de către mamă, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în omor calificat, deoarece moartea bebeluşului a fost una violentă.
„Conform concluziilor preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, Cabinet Medico-Legal Petroşani, decesul copilului a intervenit imediat, moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutive hipotermiei“, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Şi-a premeditat fapta
Anchetatorii au indicii cum că asistenta medicală şi-a premeditat fapta, mai ales că şi-a ascuns sarcina chiar şi de colegii ei, medicii de pe secţia spitalului unde lucra. În plus, aceasta a revenit la serviciu după două zile de la naştere de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Tânăra a fost reţinută luni seara şi supusă unui examen medical, iar mai apoi dusă la audieri. Târziu în noapte, anchetatorii au mers cu ea la locul faptei, în cartierul Aeroport din Petroşani, pentru a face reconstituirea. Femeia le-a arătat poliţiştilor şi procurorilor cum şi-a aruncat pruncul în containerul de gunoi şi apoi s-a reîntors în casă. Ieri, Arabela Maria Şaran a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă. După aproximativ o oră petrecută în sala de judecată, instanţa a decis ca tânăra să fie arestată preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i respinsă cererea pentru arest la domiciliu. Hotărârea nu este una definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Nu este primul caz de acest fel petrecut în Petroşani. O altă tânără şi-a aruncat pruncul la containerul de gunoi imediat după ce a născut. Băieţelul a avut noroc, pentru că a fost descoperit la timp de angajaţii serviciului de salubritate şi a fost salvat, iar cea care i-a dat viaţă, aruncată după gratii.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • femei bolnave? comportament patologic deviant? crima cu premeditare?
    1. daca nu doresc copilul de ce nu se protejeaza, nu stiu ? sau de ce nu intrerup sarcina ?
    2. daca tot au dus sarcina la termen, de ce ucid ?
    3. este suficienta si eficienta actiunea justitie si oprobriul public ?
    4. noi societatea nu suntem cu nimic vinovati ?
    De luat totusi aminte unde duce pofta carnala, atat a lor, cat si a nefericitilor care le-au inseminat. Asta nefiind dacat una din consecintele si fatetele sexualitatii furibunde care a inundat societatea (media, tv, net, presa) alinierea la valorile "libertinajului civilizator" provenit din INcultura occidentala.
    Cand e vorba de uciderea unui prunc, nimic nu scuza lipsa de reactie, atat a lor cat si a societatii.
    Acei prunci nu sunt o pereche de pantofi purtati o singura data, de care ne-am plictisit.

  • e clar ca femeia nu e zdravana,oamenii sanatosi la cap nu-si arunca copiii la gunoi.Intrebarea mea este asemanatoare cu a antevorbiorului-noi,societatea,ce facem?nu vedem nimic?femeile din jurul ei sau familia chiar n-a vazut ca e gravida?control psihologic adevarat se face la angajare/asta e retorica,stim cu totii ca nu se face.Ne intereseaza pe noi de aproapele nostru ?

  • In anii '60-'90 avortul era interzis. Mijloace de contraceptie nu existau, iar sarcinile nedorite se rezolvau pe cont propriu si cu riscul decesului femeii. Nu am auzit de femei care sa duca sarcina pana la termen, sa nasca si apoi sa suprime viata nou-nascutului. Toate avorturile provocate se faceau pana-n 4 luni de sarcina.
    Astazi, faptul ca o femeie duce sarcina la termen si apoi omoara copilul, cred ca are o explicatie in nesiguranta nivelului de trai. Multe tinere initial doresc copilul, nu pleaca din start cu ideea de a naste si apoi a ucide, dar intre timp se schimba brusc situatia lor de viata, fie sunt parasite de partener, fie divorteaza, fie isi pierd locul de munca si toate astea au influenta asupra psihicului. In cazul lui Arabela Saran, ea fiind si asistenta medicala, inconjurata de colegi medici, nu era o problema sa intrerupa sarcina in mod legal. Probabil a vrut acel copil, dar intre timp datele situatiei persoanle s-au schimbat, si sub imperiul depresiei/tulburarilor de nastere a facut cee ce a facut. Mai este un caz tot in Petrosani, femeia a procedat identic dar norocul ca bebelusul a supravietuit in tomberon, a salvat-o si pe ea, cu doar 2,6 ani detentie dupa care si-a luat copilul spre crestere. A facut-o din teama de a pierde sprijinul material al concubinului, cand acesta afla ca s-a indragostit de una gravida deja.
    Cazul de la Lupeni cu tanara care a aruncat in Jiu nou-nascutul desi avea inca 2 copii acasa, unul de 2 ani si unul de 1,3 ani. Motivul a fost tot schimbarea situatiei materiale cu o luna inaintea nasterii.
    Concluzia: nivelul scazut de trai, nesiguranta, evenimentele care schimba brusc cursul vietii afecteaza starea psihica a unor persoane.

  • In anii '60-'90 avortul era interzis. Mijloace de contraceptie nu existau, iar sarcinile nedorite se rezolvau pe cont propriu si cu riscul decesului femeii. Nu am auzit de femei care sa duca sarcina pana la termen, sa nasca si apoi sa suprime viata nou-nascutului. Toate avorturile provocate se faceau pana-n 4 luni de sarcina.
    Astazi, faptul ca o femeie duce sarcina la termen si apoi omoara copilul, cred ca are o explicatie in nesiguranta nivelului de trai. Multe tinere initial doresc copilul, nu pleaca din start cu ideea de a naste si apoi a ucide, dar intre timp se schimba brusc situatia lor de viata, fie sunt parasite de partener, fie divorteaza, fie isi pierd locul de munca si toate astea au influenta asupra psihicului. In cazul lui Arabela Saran, ea fiind si asistenta medicala, inconjurata de colegi medici, nu era o problema sa intrerupa sarcina in mod legal. Probabil a vrut acel copil, dar intre timp datele situatiei persoanle s-au schimbat, si sub imperiul depresiei/tulburarilor de nastere a facut ceea ce a facut. Mai este un caz tot in Petrosani, femeia a procedat identic dar norocul ca bebelusul a supravietuit in tomberon, a salvat-o si pe ea, cu doar 2,6 ani detentie dupa care si-a luat copilul spre crestere. A facut-o din teama de a pierde sprijinul material al concubinului, cand acesta afla ca s-a indragostit de una gravida deja.
    Cazul de la Lupeni cu tanara care a aruncat in Jiu nou-nascutul desi avea inca 2 copii acasa, unul de 2 ani si unul de 1,3 ani. Motivul a fost tot schimbarea situatiei materiale cu o luna inaintea nasterii.
    Concluzia: nivelul scazut de trai, nesiguranta, evenimentele care schimba brusc cursul vietii afecteaza starea psihica a unor persoane.

  • Nu pot înțelege femeile de acest fel,9 luni de zile a purtat bebelușul in burtica,i a simțit Mișcările,e un sentiment minunat,nașterea de asemenea nu e ușoară,și după toate astea când vezi puiul tău pe care tu l ai purtat in pântece,la care tu i ai dat viața tot tu esti cea care ii ia dreptul la viața?nu e posibil așa ceva....orice probleme ai avea,de orice natura,nu esti tu Dumnezeu sa decizii,sa omori nu ai acest drept.unele femei se chinuie ani de zile sa aibă un copil,fac tratamente,rugăciuni,își doresc cu disperare un copil iar cele care Dumnezeu le da o minune fac asemenea grozavii nu e corect deloc și NU e drept.eu am pierdut 2 sarcini una la 6 luni jumate,cealaltă la 4 luni și am suferit enorm dar Dumnezeu mi a dat șansa sa fiu mama am 2 fetițe și 1 băiețel,sarcini pe care le am dus doar cu tratament și zile întregi fugind la spital stand doar in pat,o sarcina am născut prematur la 8 luni dar pe risc ca medicinii mi au spus ca nu mai pot duce o sarcina la termen pe risc as mai face un bebe mi s așa dragi copilașii iar unele femei după ce duc sarcina fără probleme mai reușesc sa nască și singure își omoară propriul copil nici măcar animalele nu fac așa,toate animalele își apăra puii și lupta pt ei iar noi ca suntem oameni avem printre noi unele specimene mai rele ca animalele

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago