Categories: Sport

FC Hunedoara a dat în sfârşit startul pregătirilor

Ovidiu Mănăstire

Cu o săptămână întârziere faţă de programarea iniţială şi cu două amânări, lotul echipei FC Hunedoara s-a reunit miercuri la stadionul „Michael Klein”. Marea majoritate a jucătorilor a fost prezentă, acestora fiindu-le achitată şi o parte din restanţele financiare.

Validări şi proteste
Ziua reunirii a coincis şi cu şedinţa extraordinară a Consiliului Local Hunedoara, care printre punctele dezbătute a avut şi validarea noii organigrame a clubului. Aceasta a trecut de votul consilierilor şi, astfel, noua conducere a clubului alb-albastru a fost mandatată. Din Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA) vor face parte Primăria municipiului Hunedoara, reprezentată de Dănuţ Militon Laslău, Ioan Andone şi Gelu Simoc. Numirea ultimului a stârnit nemulţumirea fanilor, care au protestat, atât vocal cât şi prin afişarea unui banner în faţa primăriei. „Doi ani înainte, 10 înapoi! Călăii fotbalului hunedorean, iarăşi printre noi! Plecaţi!”, a fost mesajul afişat de suporteri.

AGA nu s-a întrunit
Din Consiliul Director al clubului vor face parte Alin Barna –  preşedinte; Dorin Nicşa – vicepreşedinte; Daniel Stroia – secretar; Ioan Petcu şi Ioan Constantin – membri. Dorin Nicşa va avea rol de conducător executiv, în timp ce lui Alin Barna i s-a oferit misiunea de a se ocupa de finanţări şi atragerea de sponsori. Deşi AGA trebuia să se întrunească la club, pentru validarea Consiliului Director, nici un membru sau reprezentant al acestora nu au fost prezenţi la stadionul „Michael Klein”.

Urmează discuţiile cu jucătorii
Au fost prezenţi în schimb 19 jucători din lotul sezonului trecut şi o noutate, portarul Andrei Cobliş, cel care în campionatul 2015-2016 a fost legitimat la CNS Cetate Deva. Jucătorilor le-a fost achitată o parte din restanţele financiare, au avut o discuţie colectivă cu noua conducere, urmând ca în zilele următoare, fiecare să trateze individual renegocierea de contract. „Eu sunt în conducerea clubului de câteva ore. Sunt multe lucruri de pus la punct. Primăria a mai virat o tranşă din banii votaţi pe anul 2016, mai trebuie să intre şi de la Consiliul Judeţean iar jucătorii vor primi toţi banii restanţi. Vom avea discuţii cu fiecare şi vom vedea care rămân şi care nu. Toţi au clauze de renegociere de contract”, a spus Dorin Nicşa, vicepreşedintele  FC Hunedoara.

Incertitudine şi în programul echipei
Sub comanda aceluiaşi cuplu de antrenori cu care s-a încheiat sezonul trecut, Mircea Alic jr. şi Raul Spătaru, echipa hunedoreană a efectuat primul antrenament al acestei veri, unul de acomodare. Lotul prezent la pregătire i-a cuprins pe Ciubotariu, Cobliş – portari; Petresc, Mardare, Maghici, R. Cristian, Mercurean, Ionică, Ciumaşu, Graur, Lazea, Bozian, D. Creciunesc, C. Creciunesc, Ionicescu, Simionov, Bloj, Drăgoescu, Tecsi şi D. Grigore. A lipsit Ciucurescu, învoit pentru rezolvarea unor probleme personale. În schimb, Remus Sandu se pare că va renunţa la activitatea de fotbalist, din cauza problemelor medicale.
Şi programul echipei era în ceaţă, neştiindu-se clar dacă alb-albaştrii vor efectua un cantonament în această vară. Deocamdată, hunedorenii au reuşit programarea a două partide amicale, împotriva Performanţei Ighiu. Acestea vor avea loc în 6 august, la Hunedoara şi o săptămână mai târziu, în judeţul Alba. Ambele partide vor începe la ora 10.30.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago